Tropische rijst met ananas, kip en garnalen
- 350 gram zilvervliesrijst
- 200 gram kipfilet, in blokjes
- 250 gram verse ananas, in kleine blokjes
- 2 rode puntpaprika’s, in stukjes
- 1 rode peper, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ui, grof gesnipperd
- 3 lente-uitjes, in ringetjes
- 150 gram roze garnalen
- 2 eieren, geklutst
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel srirachasaus (of eventueel scherpe chilisaus)
- sap van ½ limoen
- Handje verse korianderblaadjes
- (wok)olie
- Kook de rijst gaar, giet af en zet opzij
- Verhit een scheutje olie in een wok of grote hapjespan
- Bestrooi de stukjes kipfilet met wat peper en bak ze gaar in de olie
- Neem de kip uit de pan en zet opzij
- Verhit nog een beetje olie in de pan
- Voeg de ananas, paprika en rode peper toe en bak op hoog vuur tot het vocht uit de ananas verdampt is, ca. 4 minuten
- Voeg de ui en knoflook toe en bak een minuut of twee mee
- Voeg de lente-uitjes toe en schep even om
- Doe nu de rijst, gebakken kip en garnalen erbij en meng alles door elkaar
- Schuif de rijst naar één kant van de pan en giet de geklutste eieren naast de rijst.
- Roer het ei op hoog vuur tot het bijna helemaal gestold is en meng het dan door de rijst
- Meng de sojasaus met de srirachasaus en het limoensap
- Giet het mengsel over de rijst en schep alles goed door
- Proef de rijst en breng zo nodig verder op smaak met peper en/of zout
- Serveer met blaadjes verse koriander en wat ringetjes lente-ui
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/tropische-rijst-met-ananas-kip-en-garnalen/
3.5.3226