Tortilla de patatas (Spaanse aardappel omelet)

Deze zomer zijn we in Spanje op vakantie geweest. We hebben een super vakantie gehad, maar echt Spaans eten is helaas niet gelukt.

Zelf kook ik nooit zo uitgebreid op vakantie, en voor de echte Spaanse keuken kan je natuurlijk het beste een lekker restaurantje opzoeken.
Uit eten gaan vind ik heerlijk, maar met twee kleine kinderen aan tafel is rustig dineren er natuurlijk niet bij. Daarom hebben we het deze vakantie lekker bij macaroni,  aardappels, patatjes en kip gehouden :-).

Nu we weer thuis zijn wilde ik natuurlijk wel een typisch Spaans receptje maken, dus vandaar deze tortilla de patatas!
Wij hebben deze tortilla als tapas gegeten, maar als lunch kan hij ook heel goed. Je kan hem warm of op kamertemperatuur serveren, maar koud is ook heel lekker.

Tortilla de patatas 3 Tortilla de patatas 4

Tortilla de patatas (Spaanse aardappel omelet)
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-6
Ingrediënten:
  • 500 gram aardappels
  • 2 uien
  • 8 eieren
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • Handje geraspte kaas
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • Olijfolie
Bereiden:
  1. Schil en was de aardappels en snijd ze in dunne plakjes van ca. 2 à 3 mm dik
  2. Snijd de uien in halve ringen
  3. Verhit een laagje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de plakjes aardappel en de ui tot de ui bruin begint te worden en de aardappel zacht wordt
  4. Neem van het vuur en laat even afkoelen
  5. Kluts intussen de eieren met de peterselie, geraspte kaas en knoflookpoeder
  6. Breng op smaak met flink wat zout en peper
  7. Voeg het aardappel-ui mengsel toe aan het ei en meng even door elkaar
  8. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en doe het ei-mengsel in de pan
  9. Laat op laag vuur bakken tot de bovenkant gestold is, ca. 10-12 minuten
  10. Draai de omelet met behulp van een bord om en laat weer terug in de pan glijden
  11. Bak nog ca. 5 minuten tot de tortilla gaar is
  12. Laat de tortilla iets afkoelen voor je hem aansnijd

Tortilla de patatas 2

2 gedachten over “Tortilla de patatas (Spaanse aardappel omelet)”

  1. Fijn recept! De aardappel heb ik grof geraspt i.p.v. in schijfjes gesneden.

    1. Hoi Gea,

      Wat een goed idee om de aardappel te raspen! Dat ga ik zeker een keer proberen.

Reacties zijn gesloten.