Pastaschotel met romige tomatensaus

Heerlijk! Een grote pan pasta met lekker veel groente en romige tomatensaus!

Ik houd ervan om ‘vooruit te koken’. Gerechten in grotere hoeveelheden maken om er vervolgens twee dagen van te eten.
Pastagerechten zijn hier ideaal voor. Vaak zijn ze de volgende dag alleen maar lekkerder!
Dat geldt ook voor deze pastaschotel met romige tomatensaus. De tweede dag even afgedekt in de magnetron en klaar!

Als je liever geen twee dagen hetzelfde eet kan je de saus ook prima invriezen voor later.
Vries dan alleen (een gedeelte van) de saus in, zonder de pasta erdoor.
Gebruik een aangepaste hoeveelheid pasta om door de resterende saus te mengen.

Deze pastaschotel is lekker met een beetje pittige geraspte kaas.
Wil je het extra lekker maken? Doe de pastaschotel dan in een grote ovenschaal, giet er bechamelsaus overheen en bestrooi met geraspte kaas. Zet de ovenschaal even onder een hete grill tot de bechamelsaus begint te kleuren en de kaas gesmolten is.

Door de cayennepeper is deze pastaschotel vrij pittig. Eten er kinderen mee? Dan kun je beter 1 theelepel cayennepeper gebruiken en eventueel later meer toevoegen op je bord.

Pastaschotel met romige tomatensaus
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6-8
Ingrediënten:
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 gram gehakt
  • 500 gram pasta
  • 1 liter gezeefde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 1 theelepel bouillonpoeder (of 1 verkruimeld bouillonblokje)
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 dl kookroom
  • 1 ½ theelepel cayennepeper
  • Olijfolie
Bereiden:
  1. Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook
  2. Kook hierin de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
  3. Bak hierin het gehakt bijna gaar.
  4. Voeg de gesneden groente en knoflook toe en laat even meebakken tot de groente zacht begint te worden
  5. Voeg de gezeefde tomaten, kookroom, tomatenpuree, bouillonpoeder, oregano en cayennepeper toe
  6. Breng aan de kook en laat even zachtjes pruttelen tot de pasta gaar is.
  7. Giet de pasta af en meng door de saus
  8. Breng op smaak met peper en zout

 

pastaschotel met tomaten roomsaus 2

Een gedachte over “Pastaschotel met romige tomatensaus”

  1. Pasta gemaakt met ouderwetse elleboogjes macaronie en i.p.v. gehakt kipfilet gebruikt (één gast eet geen vlees)en de groene paprika vervangen door een bakje champignons.
    Room gaf een heerlijke zachte smaak aan het gerecht.
    Kortom een succes!

Reacties zijn gesloten.