Pompoenpuree

Een voorraadje van deze pompoenpuree is superhandig! Vries hem in om er later allerlei lekkere dingen mee te maken!

Laatst kreeg ik van mijn tante een grote pompoen. En met groot bedoel ik dus echt MEGA! Ik schat zo’n kilootje of zes.

Na een grote pan pompoensoep te hebben gemaakt had ik nog zo’n vier kilo pompoen over.
Tja…. Wat doe je met vier kilo pompoen?
Op internet naar ideeën zoeken dan maar!
Op Pinterest kwam ik dit recept voor pompoenpuree tegen. Superhandig!

Pompoenpuree kan je gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld pompoentaart, pompoenbrood, pompoenrisotto, pompoen-pastasaus, pompoenkoekjes en ga zo maar door. Niet verkeerd om er een voorraadje van in je vriezer te hebben dus!
Pompoenpuree wordt ook wel kant en klaar in de supermarkt verkocht, maar zelfgemaakt is een stuk gezonder en veel lekkerder.
Haal de pompoenpuree na het pureren even door een zeef. Daardoor krijg je een mooie, gladde puree.

Puree die je niet direct wilt gebruiken kun je goed in porties invriezen. Ik heb hiervoor ziplock diepvrieszakken gebruikt. Deze kan je plat in je vriezer leggen, waardoor ze maar weinig ruimte innemen.

pompoenpuree 3

Pompoenpuree
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Pompoenpuree
Ingrediënten:
  • Pompoen
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de pompoen in grove stukken
  3. Leg de stukken pompoen met de schil naar boven op een bakplaat
  4. Giet er 200 ml water bij
  5. Laat de pompoen in de oven ca. 30 minuten zacht worden
  6. Laat de pompoen even afkoelen tot je de stukken kunt beetpakken en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil
  7. Doe het vruchtvlees in een pan of kom en pureer met een staafmixer
  8. Zeef de gepureerde pompoen om een mooie, gladde puree te krijgen

pompoenpuree 2