pasta met avocadosaus en zalm fbs1

Pasta met avocado en zalm (foodblogswap)

Deze maand deed ik weer mee aan de Foodblogswap en maakte ik deze heerlijke pasta met avocado van de blog Peggyspastime.pasta met avocadosaus en zalm 4
Bloggers die meedoen aan de foodblogswap krijgen iedere maand een foodblog toegewezen waarvan ze een recept mogen nakoken. Het is de bedoeling dat je het gekozen recept iets aanpast en er zo je eigen draai aan geeft.
Deze  maand mocht ik koken van de blog van Peggy. Zij heeft een hele leuke blog met heerlijke recepten, mooie foto’s en leuke persoonlijke verhalen. Zeker een bezoekje waard!

Het viel me niet mee een recept te kiezen deze keer.
Niet omdat ik geen lekker recept kon ontdekken, want daar staat Peggy’s blog vol mee. Het probleem was eerder bijna alle recepten op Peggy’s blog precies zijn zoals ik ze zelf ook zou koken. Ik kon dus eigenlijk geen recept vinden dat ik zou willen aanpassen. Een lastig klusje dus!
Uiteindelijk heb ik gekozen voor de pasta met avocadosaus. Peggy maakt deze met gebakken prosciutto en peterselie, wat ik heb vervangen door gerookte zalm en basilicum. verder heb ik de verhoudingen en hoeveelheden iets aangepast (wij houden van grote porties!).
Het resultaat was erg lekker! Paul is absoluut geen fan van avocado, maar ook hij vond het heerlijk.
Dit gerecht is ideaal voor dagen waarop je weinig tijd hebt om te koken. Terwijl je pasta staat te koken maak je de saus in blender, giet hem over je pasta en klaar! In een kwartiertje zet je een gezonde, slanke maaltijd op tafel die ook nog eens heel erg lekker is!
Wil je de versie van Peggy ook eens uitproberen? Het originele recept vindt je hier.

pasta met avocadosaus en zalm 3pasta met avocadosaus en zalm 5

Pasta met avocado en zalm (foodblogswap)
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2-3
Ingrediënten:
  • 300 gram pasta
  • 2 avocado’s
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • sap van 1 citroen
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • handje basilicum, grof gehakt
  • 100 gram gerookte zalmsnippers
Bereiden:
  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente
  2. Maak intussen de saus door de avocado, knoflook, bosui, citroensap en olijfolie te pureren in de blender of met de staafmixer
  3. Giet de pasta af en bewaar 50 ml. van het kookvocht
  4. Roer het kookvocht en de basilicum door de saus en breng op smaak met zout en peper
  5. Meng de saus en de pasta door elkaar en verdeel over twee of drie borden
  6. Garneer met de zalmsnippers

pasta met avocadosaus en zalm 2

3 gedachten over “Pasta met avocado en zalm (foodblogswap)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *