Hemelse gebraden kip

Met gebraden kip doe je bijna iedereen een plezier. Het lijkt misschien een hele klus, maar zo’n lekker gebraden kippetje is heel eenvoudig op tafel te zetten!
De oven doet het zware werk. Het enige wat jij hoeft te doen is lekkere smaakmakers aan de kip toe te voegen en hem de oven in schuiven.
Ik heb deze keer citroen, knoflook en rozemarijn gebruikt. Hierdoor krijgt de kip een lekkere mediterrane smaak.
Wij aten hem zoals  je gebraden kip hoort te eten: met dikke frieten, mayonaise en appelmoes. Echt een feestje!

De oventijd verschilt per oven en hangt natuurlijk ook af van hoe groot de kip is.
Met een vleesthermometer kan je heel makkelijk de binnentemperatuur meten. Zo kan je goed controleren of je kip gaar is.

gebraden kip 3 gebraden kip 2

Hemelse gebraden kip
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 1 hele kip van ca. 1400 gram
  • 1 citroen
  • twee takjes rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram roomboter
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de citroen doormidden en pers één helft uit.
  3. Hak de knoflook fijn en meng samen met het citroensap door de boter
  4. Wrijf de kip in met de knoflook-citroenboter
  5. Strooi flink peper en zout in de buikholte van de kip en vul met de citroenhelften en takjes rozemarijn
  6. Leg de kip in een grote ovenschaal of braadslede en laat in ca. 75 minuten gaar worden in de oven
  7. Controleer de kip op gaarheid voor je hem aansnijdt

gebraden kip 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *