Frambozencake met yoghurt en kokos

Er gaan maar weinig dingen boven versgebakken cake!
Eigenlijk gebruik ik altijd hetzelfde basisrecept waar ik elke keer andere ingrediënten aan toevoeg. Deze frambozencake was een  uitprobeersel dat zo lekker uitpakte dat ik hem graag met jullie deel!

Om de cake iets extra’s te geven kan je hem garneren met gesmolten witte chocolade. Smelt 75 gram witte chocolade in de magnetron en sprenkel vervolgens met een lepel of een spuitzakje over de cake. Wacht wel tot de cake helemaal is afgekoeld, anders loopt de chocolade er weer af.
Wil je het liever makkelijk houden, dan is poedersuiker ook heel lekker!

Deze frambozencake is ook goed als tulband te maken. De baktijd is dan wel iets langer, ongeveer een uur.

Frambozencake met yoghurt en kokos 3 Frambozencake met yoghurt en kokos 4

Frambozencake met yoghurt en kokos
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 10
Ingrediënten:
  • 250 gram boter op kamertemperatuur
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel +1 eetlepel
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram geraspte kokos
  • 250 gram (diepvries)frambozen
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Vet een springvorm in en bestuif met bloem
  3. Mix de boter met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig mengsel
  4. Klop één voor één de eieren erdoor en vervolgens de yoghurt
  5. Mix in gedeeltes het zelfrijzend bakmeel door het eiermengsel
  6. Meng nu de geraspte kokos er doorheen
  7. Schep de bevroren frambozen om met een eetlepel zelfrijzend bakmeel en spatel luchtig door het beslag
  8. Stort het beslag in de springvorm en strijk glad
  9. Laat de cake in ca. 40-45 minuten gaar worden in de oven
  10. Controleer op gaarheid door een satéprikker in de cake te steken. Wanneer de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar.

Frambozencake met yoghurt en kokos 2

2 gedachten over “Frambozencake met yoghurt en kokos”

  1. Wat een goed recept!
    Ik heb de cake voor kerst gebakken in een tulbandvorm en met witte chocolade en zilveren parels gedecoreerd. Jammer dat ik geen foto kan delen, want het was een feestje om te zien en bovendien heel lekker om te eten!
    Ik denk dat dit recept de traditionele tulband met rozijnen die ik altijd al bakte voor de kerst gaat vervangen.
    Dank je wel voor het delen van dit recept!
    De yogurt heb ik overigens vervangen door kwark, wat prima uitpakte.

    1. Hoi Josee,

      Wat onwijs leuk om te horen!
      Inderdaad jammer dat je er geen foto bij kan zetten, maar ik kan me wel indenken wat een mooi plaatje het geweest moet zijn! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *