LMF Eetweek: 2016 week 5

Jeetje, januari is alweer voorbij! De eerste maand van 2016 is echt omgevlogen!
Eetweek 5 was een week vol gesnotter. Nynke, Lucas en ik hebben alle drie een flinke verkoudheid te pakken. Tussen al het gesnotter door hebben we wel erg lekker gegeten, gezellig cakejes gebakken en een paar lekkere nieuwe recepten gemaakt.
De week begon met een Mexicaans tintje, maar daarna was het vooral Hollandse pot en hamburgers!

Maandag 25 januari:
De week begint goed…. Nynke was zondag al flink verkouden, maar nu is ze echt ziek geworden. Ze blijft dus maar een dagje thuis vandaag. Lucas wil nu natuurlijk ook niet naar school, dus voor deze keer mag hij ook een dagje overslaan.
Voor het avondeten maak ik een Mexicaanse rijstschotel. Zo lekker dat Paul en ik allebei twee grote borden vol wegwerken!
Mexicaanse rijstschotel 4
Dinsdag 26 januari:
Nynke is nog flink verkouden, maar de koorts is over. De kinderen gaan dus weer gewoon naar school vandaag. Aan het eind van de ochtend slaat bij mij ook de verkoudheid toe. Gelukkig heb ik nog genoeg Mexicaanse rijst over van gisteravond. Wat koken betreft heb ik dus een makkie vandaag.

Woensdag 27 januari:
Het is echt herfst buiten. Geen weer om de deur uit te gaan, dus we maken het thuis gezellig vanmiddag. We hebben mini cupcakes met Smarties gebakken. Ik heb geprobeerd er een mooie foto van te maken, maar dat viel niet mee met Lucas in de buurt!
2016wk5 wo cakejes’s Avonds hadden we Hollandse pot. Suddervlees met gekookte aardappels en snijbonen. Heerlijk met dit vieze weer!
2016wk5 wo
Donderdag 28 januari:
Weer Hollandse kost vandaag! Er was nog jus over van het draadjesvlees van gisteren. Paul had trek in worst en ik had nog doperwtjes in de vriezer. Lekker makkelijk met gekookte aardappels.
2016wk5 do
Vrijdag 29 januari:
De kinderen hebben vrij vandaag en dat is maar goed ook. Nynke is nog steeds snipverkouden en Lucas begint ook al te snotteren. Ze mogen vandaag naar opa en oma en blijven daar ook eten.
Ik heb een blogdagje, maar erg veel heb ik niet gedaan. ’s Ochtends even een post geschreven en mijn mail gedaan. Daarna ben ik met een pot thee en een pak zakdoeken op de bank geploft.
Normaal kook ik altijd iets lekkers voor Paul en mij als de kinderen bij opa en oma eten, maar vandaag vind ik het wel even prima.
Als ik ziek ben heb ik altijd behoefte aan junkfood. En dat werd het dus ook vandaag. Ik bestelde een enorme hamburger met alles erop en eraan. Heerlijk!!!
2016wk5 vr
Zaterdag 30 januari:
Wat een dag… We voelen ons allemaal niet echt lekker. Lucas is nu echt ziek geworden en Nynke loopt ook nog te snotteren. Ik voel me gelukkig al een stukje beter dan gisteren. Paul en Lucas hebben vanmorgen boodschappen gedaan en Nynke en ik hebben samen haar kamer gepoetst. De rest van de dag bestond uit bank hangen en neuzen snuiten.
Niemand had ’s avonds echt trek in avondeten. Voor de kinderen heb ik maar macaroni gekookt met knakworstjes en rauwkost erbij. Paul kreeg een uitsmijter ham/kaas. Voor mezelf heb ik zoete aardappel geroosterd met zure room, lente ui, koriander en avocado. Een prima maaltje!
2016wk5 za
Zondag 31 januari:
Vandaag hebben we er een rustig dagje van gemaakt. Lekker thuis met z’n viertjes! ’s Middags heb ik een hele lekkere frambozencake gemaakt. Het recept zal ik morgen delen.
2016wk5 zo cake
Ik was eigenlijk van plan rijst met kip en chorizo te maken vanavond, maar de kinderen hadden allebei geen trek. Ik vind het zonde om iets te koken wat ik vervolgens in de prullenbak kan gooien, dus die rijst schuiven we door naar morgen.
We besloten maar patat te bestellen. En toen deed ik het weer…. Diezelfde hamburger als vrijdagavond! Zo slecht, maar zo lekker!
Nadat ik hem had besteld ben ik van schrik een rondje gaan hardlopen! Toen ik terugkwam kon ik meteen aanschuiven. Toch wel lekker hoor!
2016wk5 zo