Amerikaanse coleslaw 1

Amerikaanse coleslaw

Amerikaanse coleslaw is natuurlijk onmisbaar bij de barbecue, maar ook heel erg lekker als fris bijgerecht of als topping op een pittig broodje hamburger of pulled pork.

Vorige week maakte ik broodjes pittige pulled pork voor een familielunch. Ik was van plan deze broodjes te serveren met coleslaw, maar ik ben er toen niet meer aan toegekomen de salade te maken.
Later heb ik hem alsnog gemaakt en als rauwkost gegeten bij het avondeten. Ook heel erg lekker!

Ik heb alleen witte kool gebruikt, maar een combinatie van witte en rode kool werkt ook heel goed. De salade wordt het lekkerst als je de groenten raspt, maar je kan ze ook heel fijn snijden. Kool en wortel zijn in de supermarkt al kant en klaar geraspt te koop, dus dat kan je weer wat werk schelen.

Amerikaanse coleslaw 4 Amerikaanse coleslaw 3

Amerikaanse coleslaw
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6
Ingrediënten:
  • 350 gram geraspte witte kool
  • 1 kleine winterpeen, geraspt
  • 1 rode ui, geraspt
  • 4 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepels appelciderazijn
  • 1 theelepel grove mosterd
  • flinke mespunt komijn
Bereiden:
  1. Meng de kool, winterpeen en rode ui door elkaar in een grote kom
  2. Maak de dressing door de zure room, mayonaise, appelciderazijn, mosterd en komijn door elkaar te mengen. Breng de dressing op smaak met zout en peper en meng door de salade.
  3. Laat de coleslaw koud worden in de koelkast voor je hem serveert

Amerikaanse coleslaw 2

Een gedachte over “Amerikaanse coleslaw”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *