Boek review: Less is More

Less is more is alweer het derde kookboek dat Sasha de Boer en Jacob-Jan Boerma samen gemaakt hebben.
En wat was ik blij toen ik het in mijn brievenbus vond!

Het eerste wat me opviel aan het boek was hoe mooi het eruit ziet. De omslag is heel clean en rustig, net als de foto’s van de gerechten in het boek. Ook voor de styling is duidelijk het thema Less is More gebruikt.
Less is more-hr Koken op sterrenniveau, maar dan zonder uren in de keuken te staan en zonder eindeloze ingrediëntenlijsten… Klinkt goed toch?
Voor Less is More hebben Sasha de Boer en Jacob-Jan Boerma zichzelf uitgedaagd chefwaardige recepten te ontwikkelen waarvoor je maximaal 8 ingrediënten nodig hebt.
Ze gaan er wel vanuit dat je al  een voorraadje standaardingrediënten in huis hebt, zoals verschillende soorten azijn, olie, kruiden en bouillon. Voorin het boek staat hiervoor een handig lijstje. Als je zorgt dat je deze ingrediënten standaard in je voorraadkast hebt staan, heb je voor de recepten in het boek nog maar maximaal 8 andere ingrediënten nodig.
_SDB1665
De recepten
Het boek is verdeeld in vijf categorieën: Fris, zilt, aards, mals en zoet.
Elk deel bevat 10 recepten met adembenemende foto’s erbij.
Als je de gerechten op de foto’s ziet zou je het bijna niet geloven, maar de recepten zijn echt allemaal goed te doen! Geen ingewikkelde bereidingen, geen ingrediënten waar je stad en land voor af hoeft te zoeken en alle recepten bevatten maximaal 8 ingrediënten.
_DSC9398

Iets wat we me wel opviel is dat er vaak erg kleine hoeveelheden van een bepaald ingrediënt worden gebruikt. Zo heb je voor één van de salades in het boek maar één theelepel gesneden rode ui nodig, waardoor je dus met de rest van de ui blijft zitten. In andere gerechten gebruik je bijvoorbeeld maar 14 ringetjes prei of drie radijsjes en houd je dus bijna een hele prei of een bos radijs over. Natuurlijk kun je de overgebleven ingrediënten weer prima verwerken in een ander gerecht, maar dit is wel iets om rekening mee te houden met het uitzoeken van het recept dat je gaat koken.
_SDB3866

Qua soort gerechten is er voor iedereen genoeg lekkers in het boek te vinden. Ongeveer de helft van de gerechten in het boek bevat geen vlees, dus ook aan de vegetariërs is gedacht!
Zelf werd ik vooral erg blij van de gerechten in de categorie ‘Zoet’.
Hierin vind je tien lichte desserts, allemaal op basis van fruit. Gepofte banaan met Nutellasaus, gemarineerde perzik uit de oven, chocoladecrème met mandarijn…. Ik ben verkocht hoor!

_SDB0982
Conclusie
Aanrader! Dit boek is een aanwinst voor iedereen die lekker en bijzonder wil koken zonder hier uren voor in de keuken te staan. Ik ben erg enthousiast over de recepten in het boek. Alle gerechten worden gemaakt met verse en pure ingrediënten en zijn voor iedere hobbykok heel goed te maken.
Less is More is niet alleen een boek met lekkere recepten, maar ook een lust voor het oog door de mooie styling en de prachtige  foto’s van Sasha de Boer. Absoluut een pareltje op mijn kookboekenplank!

Less is More is verkrijgbaar voor €29,99 bij o.a Bol.com

_MG_3752

Dit kookboek is mij kosteloos toegestuurd voor het schrijven van deze review. Dit heeft mijn mening over het boek echter niet beïnvloed.