Appel-rozijnen koekjes met hazelnoten

Van koekjes kan ik maar moeilijk afblijven.
Er ligt hier altijd wel een rol of twee in de kast. Die haal ik dan in huis ‘voor de kinderen’, maar de meeste koekjes verdwijnen natuurlijk in mijn eigen mond.

Ik had me voorgenomen om minder koekjes te gaan eten. En natuurlijk kwam ik vlak daarna een recept tegen waardoor ik dit voornemen helaas nog even moest uitstellen.
Deze koekjes zijn namelijk echt belachelijk lekker! Precies zoals ik ze het liefste heb. Knapperig, met een chewy binnenkant.


Het originele recept staat in de Allerhande van april. Daarin gebruiken ze appel, chocolade en pecannoten voor de koekjes.
Ik heb mijn eigen draai aan het recept gegeven en er een soort appeltaartkoekjes van gemaakt met rozijnen en hazelnoten.
Heerlijk met een kopje thee!


Appel-rozijnen koekjes met hazelnoten
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 20 stuks
Ingrediënten:
  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • 150 gram rietsuiker
  • 1 ei
  • 130 gram bloem
  • 70 gram volkorenmeel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 friszure appels
  • flinke hand rozijnen
  • 100 gram hazelnoten, grof gehakt
  • 50 gram havermout
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een grote bakplaat (of twee kleinere) met bakpapier
  2. Doe de boter met de suiker in een beslagkom en roer romig met een mixer
  3. Voeg het ei toe en meng door het botermengsel
  4. Spatel de bloem, het volkorenmeel, het bakpoeder en de kaneel erdoor zodat je een kruimelig deeg krijgt
  5. Rasp de appels (met schil) en voeg samen met de rozijnen, hazelnoten en havermout toe aan het deeg
  6. Meng alles door elkaar en verdeel het deeg met behulp van twee lepels in ca. 20 hoopjes op de bakplaat
  7. Druk de deegbergjes iets plat en laat ze in 20-25 minuten gaar worden in de oven tot ze goudbruin zijn
  8. Laat de koekjes afkoelen voor je ze serveert

Appel-rozijnen koekjes met hazelnoten. Verslavend lekker!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren