Appel-rozijnen koekjes met hazelnoten
- 100 gram boter op kamertemperatuur
- 150 gram rietsuiker
- 1 ei
- 130 gram bloem
- 70 gram volkorenmeel
- ½ theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 3 friszure appels
- flinke hand rozijnen
- 100 gram hazelnoten, grof gehakt
- 50 gram havermout
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een grote bakplaat (of twee kleinere) met bakpapier
- Doe de boter met de suiker in een beslagkom en roer romig met een mixer
- Voeg het ei toe en meng door het botermengsel
- Spatel de bloem, het volkorenmeel, het bakpoeder en de kaneel erdoor zodat je een kruimelig deeg krijgt
- Rasp de appels (met schil) en voeg samen met de rozijnen, hazelnoten en havermout toe aan het deeg
- Meng alles door elkaar en verdeel het deeg met behulp van twee lepels in ca. 20 hoopjes op de bakplaat
- Druk de deegbergjes iets plat en laat ze in 20-25 minuten gaar worden in de oven tot ze goudbruin zijn
- Laat de koekjes afkoelen voor je ze serveert
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/appel-rozijnen-koekjes-met-hazelnoten/
3.5.3226