Basiskoken #3: ouderwetse appelflappen

Er liggen alweer een tijdje goudrenetten in de winkel en dat betekent: appelflappen!

Appelflappen is één van die basisrecepten die heel handig zijn om achter de hand te hebben.
Ze zijn in een handomdraai gemaakt en vallen bij iedereen in de smaak.
Perfect voor als je onverwacht bezoek krijgt of als je eens iets zelfgemaakt bij de koffie wilt serveren.

Warm zijn ze het lekkerst, maar koud kunnen ze ook heel goed.
Laat ze alleen niet te lang liggen. Door het vocht uit de appels wordt het deeg slap en dan zijn de appelflappen stuk minder lekker.
Gewoon bakken en snel opeten dus!

appelflappen-2 appelflappen-3

Basiskoken #3: ouderwetse appelflappen
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 10 stuks
Ingrediënten:
  • 3 grote goudrenetten (of andere zure appels)
  • 2 handjes rozijnen
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • Voor bestrooien: 1 eetlepel suiker en een mespuntje kaneel
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien
  3. Schil intussen de appels en snijd in kleine blokjes
  4. Doe de appel in een kom en meng met de rozijnen, suiker en kaneel
  5. Leg op ieder plakje bladerdeeg een bergje appel in het midden. Verdeel zo alle appel over het bladerdeeg
  6. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met en beetje water en vouw de plakjes dicht door twee punten over de appel hen naar elkaar toe te vouwen
  7. Duw de randen stevig op elkaar gebruik een vork om te verder dicht te drukken
  8. Klop het ei los en bestrijk hiermee de appelflappen
  9. Leg de flappen op de bakplaat en bestrooi met de suiker en kaneel
  10. Bak de appelflappen en ca. 15-20 minuten gaar en goudbruin in de oven

 

Bewaren

Bewaren

Een gedachte over “Basiskoken #3: ouderwetse appelflappen”

Reacties zijn gesloten.