Andijvie met warme walnotendressing en spekjes

Laatst kreeg ik een paar mooie kroppen andijvie uit de tuin van Paul zijn collega.
Normaal gesproken kom ik met andijvie niet verder dan stamppot, maar nu wilde ik er een keer iets anders mee maken.

Op zoek naar een lekker recept dus… En met succes, want dit is wel echt heel erg lekker!

Omdat de dressing warm is, slinkt de andijvie een beetje en wordt hij iets zachter.
Het doet wel een beetje denken aan sla, maar dan met een warme dressing.
Wat crunchy walnoten en uitgebakken spekjes erbij en je hebt een bijgerecht om je vingers bij af te likken!

andijvie-met-warme-walnotendressing-2 andijvie-met-warme-walnotendressing-1

Andijvie met warme walnotendressing en spekjes
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2 á 3 personen
Ingrediënten:
  • 1 krop andijvie
  • 2 handjes walnoten
  • 100 gram spekjes
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 theelepels walnootolie
  • 2 theelepels honing
Bereiden:
  1. Was de andijvie en maak de bladeren droog
  2. Verwijder de harde stelen en scheur de bladeren in grove stukken
  3. Rooster de walnoten even in een droge koekenpan en zet opzij
  4. Doe de spekjes in de koekenpan en laat ze bakken tot ze knapperig beginnen te worden
  5. Neem de spekjes met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier
  6. Bak het sjalotje glazig in het spekvet
  7. Voeg de azijn, walnotenolie en de honing toe en roer tot een dressing
  8. Doe de spekjes weer terug in de pan en laat even mee warmen
  9. Giet de dressing over de andijvie en doe de walnoten erbij
  10. Hussel alles goed door elkaar en serveer direct

andijvie-met-warme-walnotendressing-4

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 gedachten over “Andijvie met warme walnotendressing en spekjes”

Reacties zijn gesloten.