Bananen muffins met yoghurt en walnoten

Deze bananen muffins maak je met olijfolie en Griekse yoghurt in plaats van boter. Een stukje gezonder dan een gemiddelde muffin dus, maar minstens net zo lekker!

Muffins zijn een heerlijk verwen ontbijtje voor in het weekend! Qua werk vallen deze muffins reuze mee. Ze staan in een klein kwartiertje in de oven. Ik vind ze het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn, dan zijn ze nog zo lekker zacht van binnen!
Als je ze in een afgesloten trommel bewaard zijn ze de volgende dag ook nog lekker. Vooral als je ze nog eventjes in een warme oven zet voor je ze serveert!

 

bananenmufins met yoghurt en walnoten 4 bananenmufins met yoghurt en walnoten 1bananenmufins met yoghurt en walnoten 5

Muffins met banaan, yoghurt en walnoten
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 12 stuks
Ingrediënten:
  • 2 eieren
  • 120 gram rietsuiker
  • 225 gram Griekse yoghurt (150 ml)
  • 100 ml olijfolie
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 2 goed rijpe bananen
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een muffinblik licht in
  2. Meng in een kom de eieren met de suiker en kaneel goed door elkaar
  3. Meng de yoghurt met de olie en voeg toe aan het eiermengsel en meng goed.
  4. Voeg het zout bij het bakmeel en meng dit in gedeeltes door de natte ingrediënten met een houten lepel
  5. Prak de bananen fijn met een vork en meng samen met de walnoten door het beslag
  6. Verdeel het beslag over de ingevette muffinvorm
  7. Zet in de oven en laat de muffins in ca 25 minuten gaar worden

bananenmufins met yoghurt en walnoten 2

2 gedachten over “Bananen muffins met yoghurt en walnoten”

Reacties zijn gesloten.