risotto-met-garnalen-en-witte-wijn-2

Risotto met garnalen en witte wijn

Risotto staat bekend als een gerecht dat lastig te maken is.
Toch valt dit echt reuze mee.

Het is een kwestie van erbij blijven en goed in de risotto blijven roeren terwijl je beetje bij beetje vocht toevoegt.
Zet je vuur niet te hoog en wacht telkens tot het vocht helemaal door de rijst is opgenomen voor je meer vocht toevoegt.
Doe dit net zo lang tot je risotto precies goed is.

Het leuke van risotto vind ik dat je er zo veel verschillende variaties mee kan maken.
Dit recept met garnalen is heel erg lekker, maar een vegetarische risotto met bijvoorbeeld paddestoelen is ook heerlijk.
Eerder maakte ik al eens risotto met zoete aardappel. Ook een aanrader!
Gewoon proberen dus!
risotto-met-garnalen-en-witte-wijn-1 risotto-met-garnalen-en-witte-wijn-3

Risotto met garnalen en witte wijn
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 3-4 personen
Ingrediënten:
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 250 gram risottorijst
  • 200 ml witte wijn
  • 500 ml visbouillon
  • 300 gram grote gepelde garnalen
  • knoflookpoeder en paprikapoeder
  • 3 lente uitjes
  • handje waterkers
  • Handje geraspte Parmezaanse kaas, plus extra voor serveren
  • olijfolie
Bereiden:
  1. Verhit eens scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin het sjalotje en de knoflook
  2. Voeg de risottorijst toe en bak tot de korrels doorzichtig worden
  3. Verwarm intussen de wijn in een steelpannetje
  4. Voeg de wijn toe aan de rijst en roer op laag vuur tot de wijn door de rijst is opgenomen
  5. Voeg nu in gedeeltes de visbouillon toe. Wacht telkens tot de bouillon volledig door de rijst is opgenomen voor je er weer bouillon toevoegt
  6. Blijf bouillon toevoegen tot de risotto gaar is. De rijst moet smeuïg zijn, maar niet te nat. Het kan zijn dat je net niet genoeg bouillon hebt. Dan kan je eventueel wat water toevoegen.
  7. Bak terwijl de rijst gaar wordt de garnalen:
  8. Spoel de garnalen af en dep ze droog met keukenpapier
  9. Bestrooi ze met een beetje zeezout, peper en een snufje knoflookpoeder en paprikapoeder
  10. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen
  11. Snijd de lente-uitjes in schuine stukjes van ca. 1 cm en voeg deze toe aan de garnalen wanneer ze bijna gaar zijn. Bak een minuutje mee en neem de garnalen van het vuur
  12. Roer wanneer de risotto gaar is de Parmezaanse kaas en waterkers door de rijst
  13. Schep daarna de garnalen en lente-uitjes erdoor en serveer direct met wat extra Parmezaanse kaas

risotto-met-garnalen-en-witte-wijn-4

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *