Rijst met kip en chorizo

Malse kipfilet en pittige chorizo…..
Need I say more?

Dit is een perfect gerecht voor een doordeweekse avond.
Makkelijk te maken, niet tijdrovend en echt superlekker!

Deze rijst met kip en chorizo is  prima in een grote hoeveelheid voor twee dagen te maken.
De tweede dag even afgedekt opwarmen in de magnetron en klaar!

Ook mijn kinderen zijn hier gek op. En dat terwijl ze over het algemeen toch erg kieskeurig zijn wat hun eten betreft!

 

Rijst met kip en chorizo
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 400 gram witte rijst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 250 gram chorizo, in blokjes
  • 2 kipfilets, in stukjes
  • Gezeefde tomaten (pakje, 300 gram)
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • 75 gram geraspte jonge kaas
  • olijfolie
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Kook de rijst in een pan met ruim kokend water gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij
  3. Verhit in een hapjespan ca. 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de stukjes kipfilet bijna gaar (ca. 3 minuten)
  4. Voeg de chorizo toe en bak mee tot de olie uit de worst vrijkomt
  5. Voeg nu de paprika, ui en knoflook toe en laat ca. 4 minuten zachtjes meebakken
  6. Doe intussen de gezeefde tomaten in een kom en roer er de cayennepeper en twee eetlepels van de gehakte peterselie door (houd de rest achter voor garnering)
  7. Voeg de rijst en de tomatensaus toe aan het chorizo mengsel en schep goed door elkaar
  8. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout
  9. Schep de helft van het rijstmengsel in een grote ovenschaal en verdeel de helft van de kaas erover
  10. Schep de rest van de rijst hier weer bovenop en bedek met de overgebleven kaas
  11. Zet in de oven en laat de kaas in ca. 15 minuten smelten
  12. Garneer voor het opdienen met de achtergehouden peterselie

Variatietip: voeg na stap 7 125 gram gekookte noorse garnalen of      gamba’s toe.

 Rijst met kip en chorizo uit de oven

10 gedachten over “Rijst met kip en chorizo”

  1. Net op , heerlijk!!! En idd makkelijk en snel . Dus deze komt vaker op tafel. Had er een lekkere salade met feta en zwarte sesam zaadjes bij, lekkere combinatie.

    1. Hoi Marie-Claire,

      In principe zou je het gerecht kunnen invriezen als je de kaas weglaat, maar zelf vind ik rijst niet meer zo lekker als het ingevroren is geweest.
      Je kan dit recept wel heel goed een dag of twee in de koelkast bewaren en daarna opwarmen in de magnetron of opbakken in een hapjespan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *