Rijst met kip en chorizo

Malse kipfilet en pittige chorizo…..
Need I say more?

Dit is een perfect gerecht voor een doordeweekse avond.
Makkelijk te maken, niet tijdrovend en echt superlekker!

Deze rijst met kip en chorizo is  prima in een grote hoeveelheid voor twee dagen te maken.
De tweede dag even afgedekt opwarmen in de magnetron en klaar!

Ook mijn kinderen zijn hier gek op. En dat terwijl ze over het algemeen toch erg kieskeurig zijn wat hun eten betreft!

 

Rijst met kip en chorizo
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 400 gram witte rijst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 250 gram chorizo, in blokjes
  • 2 kipfilets, in stukjes
  • Gezeefde tomaten (pakje, 300 gram)
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • 75 gram geraspte jonge kaas
  • olijfolie
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Kook de rijst in een pan met ruim kokend water gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij
  3. Verhit in een hapjespan ca. 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de stukjes kipfilet bijna gaar (ca. 3 minuten)
  4. Voeg de chorizo toe en bak mee tot de olie uit de worst vrijkomt
  5. Voeg nu de paprika, ui en knoflook toe en laat ca. 4 minuten zachtjes meebakken
  6. Doe intussen de gezeefde tomaten in een kom en roer er de cayennepeper en twee eetlepels van de gehakte peterselie door (houd de rest achter voor garnering)
  7. Voeg de rijst en de tomatensaus toe aan het chorizo mengsel en schep goed door elkaar
  8. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout
  9. Schep de helft van het rijstmengsel in een grote ovenschaal en verdeel de helft van de kaas erover
  10. Schep de rest van de rijst hier weer bovenop en bedek met de overgebleven kaas
  11. Zet in de oven en laat de kaas in ca. 15 minuten smelten
  12. Garneer voor het opdienen met de achtergehouden peterselie

Variatietip: voeg na stap 7 125 gram gekookte noorse garnalen of      gamba’s toe.

 Rijst met kip en chorizo uit de oven

Bewaren

31 gedachten over “Rijst met kip en chorizo”

  1. Hai,
    Heerlijk recept! Ik heb er nog een courgette aan toegevoegd en de kaas weggelaten.. Dat vond ik niet zo lekker erbij.
    Veel positieve reacties!!
    Dank je wel

  2. Hééérlijk … gisteren voor het eerst gemaakt. Maar omdat ik er groente in miste heb ik er beetgaar gekookte bloemkool doorheen gemengd, je kunt overigens ook broccoli gebruiken.

  3. Afgelopen week voor het eerst gemaakt.
    En het viel goed in de smaak hier.
    Heerlijke smaken en het zag er nog goed uit ook.

  4. Heerlijk, heb er nog champignons aan toegevoegd en wat bijgekruid met gerookt paprikapoeder, maar is een echte aanrader!

  5. wat een positieve reacties, ik wil hem dus ook gaan maken. ik neem aan dat het met gekookte rijst moet?

  6. Viel erg in de smaak bij ons gezin, een aanrader.Ik heb voor de rijst 2 zakjes gebruikt, dus iets minder dan 400 gram.

  7. Ziet er heerlijk uit, maar mis nog wat groenten. Zat zelf te denken aan prei. Heb je nog meer tips wat er als groenten extra door heb kan?

    1. Ik maak dit vaak en vond ook dat er meer groente in moest. ? Zelf doe ik er bleekselderij bij. Lekker! Prei kan volgens mij ook prima, maar ik houd niet zo van look. ?

  8. Ik heb een vraag kan ik de chorizo worst vervangen? En de cayennepeper vergangen? en die ui voor prei vervangen? Wij houden niet van pittig

  9. Ik heb even een vraagje wat kan ik vervangen voor de chorizo worst? En voor die cayennepeper? En kan ik de ui vervangen voor prei?

  10. Lijkt me heerlijk, maar wat kan ik als vervanger voor de kaas doen? Niet iedereen in ons gezin is daar zo wild van.

    1. De rijst is ook heel lekker zonder kaas. Zelf laat ik de kaas ook vaak weg.
      Scheelt ook tijd, want dan hoeft de rijst niet de oven in om de kaas te laten smelten 😉

  11. Heb het vanavond gemaakt en gegeten, en het was een groot succes! Wordt een blijvertje!
    Bedankt……

    1. Hoi Maruja,

      Fijn dat het gesmaakt heeft! Dankjewel voor je reactie! 🙂

  12. Dit gerecht kun je heel goed maken in de cadac skottel,als laatste de kaas erover deksel erop totdat het gesmolten is.

  13. hoi met wat kan ik die chorizo vervangen ?
    aangezien ik geen varkensvlees eet..

    1. Hoi Ilse,

      Ik vervang de chorizo regelmatig door salami.
      In jouw geval zou rundersalami dus een goede optie zijn.

  14. Net op , heerlijk!!! En idd makkelijk en snel . Dus deze komt vaker op tafel. Had er een lekkere salade met feta en zwarte sesam zaadjes bij, lekkere combinatie.

    1. Fijn dat je het lekker vond, Els!
      Een feta-salade lijkt mij er ook heel erg lekker bij, ga ik onthouden! 😉

    1. Dankjewel voor het compliment, Danielle!
      Met gele rijst lijkt me heerlijk, ga ik zeker eens proberen!

  15. uiteindelijk pas dit weekend gemaakt en het wordt een blijvertje…. door gans mijn gezin goedgekeurd

    1. Hoi Marie-Claire,

      In principe zou je het gerecht kunnen invriezen als je de kaas weglaat, maar zelf vind ik rijst niet meer zo lekker als het ingevroren is geweest.
      Je kan dit recept wel heel goed een dag of twee in de koelkast bewaren en daarna opwarmen in de magnetron of opbakken in een hapjespan.

Reacties zijn gesloten.