Review: Hemelse Soepen + recept

Soep is eigenlijk altijd lekker. Vooral nu het buiten kouder wordt kan ik echt genieten van een warme, dampende kom soep. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik erg blij werd van Hemelse Soepen, een kookboek met meer dan 100 feel good soeprecepten!

Magic Soup_cover_def.indd

Hemelse Soepen is geschreven door Nicole Pisani, voormalig chef-kok van Yotam Ottolenghi’s Nopi, en schrijfster Kate Adams. Samen hebben zij meer dan 100 soeprecepten ontwikkeld en er dit mooie boek van gemaakt.

Hemelse Soepen is echt soep van A tot Z! Het bevat basisrecepten voor het maken van bouillon en eenvoudige, snelle soepen, maar ook recepten voor wereldse soepen met de meest exotische ingrediënten, troostende soepen, reinigende soepen, ouderwetse soepen en nog veel meer. De recepten zijn handig per categorie ingedeeld en er staan overal prachtige foto’s bij.
Naast recepten vindt je ook een handig hoofdstuk over keukenbenodigdheden en basisingrediënten voor in je voorraadkast.
Als jij een soepliefhebber bent, dan is dit boek een absolute aanrader!

Een kom goede soep heeft een positief effect op je humeur en je
weet gewoon dat het je lijf ook goeddoet.
….Afhankelijk van wat je nodig hebt en waar je zin in hebt, kan soep troost geven, een snelle lunch zijn of een goddelijk feestmaal.”

 

Deze diashow vereist JavaScript.


Soep van geroosterde kerstomaten met salsa en platbrood
Deze tomatensoep is één van de recepten uit Hemelse Soepen. Een heel speciaal soepje dat toch in een kwartiertje op tafel staat!

Tomatensoep kleinIngrediënten voor 2 personen:
500 g kerstomaten, liefst verschillende soorten
1 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 tl fijngeraspte onbespoten citroenschil
zeezoutvlokken
1⁄2 el kappertjes, afgespoeld, uitgelekt en fijngesneden
1 lente-uitje, in dunne ringen
200 ml hete groentebouillon
1 el tomatenpuree
platbrood bestrooid met zaden, om erbij te serveren

Bereiden:
Verwarm de oven voor tot 230 °C. Verdeel 400 gram van de tomaten in een enkele laag over een bakplaat. Druppel er de olijfolie en balsamicoazijn over; bestrooi met de citroenrasp en wat zout. Rooster 10 minuten in de oven tot de tomaten gebarsten en zacht zijn. Draai de oven uit en laat de tomaten in de afkoelende oven verder garen.
Snijd intussen voor de salsa de overgebleven tomaten fijn en meng ze met de kappertjes en lente-ui.
Haal de geroosterde tomaten van de tros en doe ze met de hete bouillon en tomatenpuree in een blender. Maal tot een gladde soep. Serveer met de salsa en het platbrood.


Hemelse soepen wordt uitgegeven door Uitgeverij Good Cook en is nu te koop voor €24,95.

2 gedachten over “Review: Hemelse Soepen + recept”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *