Quesadilla met gerookte zalm en gruyère

Een quesadilla is eigenlijk een tosti, gemaakt van tortilla wraps.
Net als bij een gewone tosti kan je er alle kanten mee op.
Deze quesadilla met gerookte zalm is echt onwijs lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd.

De combinatie zalm, gruyère kaas, dille en citroen werkt echt heel goed. Zeker het proberen waard!

Ik gebruikte warm gerookte zalm, maar gewone gerookte zalm kan ook prima. Het gewicht dat je nodig hebt kan dan wel iets afwijken. Gebruik net genoeg zalm om de wrap te beleggen, dat is voldoende.

quesadilla-met-gerookte-zalm-en-gruyere-2 quesadilla met gerookte zalm-en-gruyere-3

Quesadilla met gerookte zalm en gruyère
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2-4 personen
Ingrediënten:
  • 2 tortilla maaltijd wraps
  • 150 gram warmgerookte zalm
  • 2 eetlepels gehakte dille
  • rasp van 1 citroen
  • Flinke hand geraspte gruyère kaas
Bereiden:
  1. Leg een wrap in een grote koekenpan
  2. Verdeel de zalm erover en vervolgens de dille, citroenrasp en de kaas
  3. Bestrooi met een klein beetje peper en leg de tweede wrap er bovenop
  4. Zet de pan op een laag vuurtje en tot de kaas begint te smelten en de onderste wrap krokant begint te worden, ca. 4 minuten. Pas wel op dat de tortilla niet aanbrandt
  5. Draai de quesadilla om met behulp van een groot pannendeksel of een bord om en laat voorzichtig terug de pan in glijden.
  6. Laat de quesadilla aan de andere kant nog ca. 3 minuten warm en knapperig worden
  7. Schuif de quesadilla voorzichtig op een snijplank en snijd in punten.

collage-quesadilla-zalm

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *