Ovenschotel met zoete aardappel, kipdijfilet en spruitjes

Soms heb je gewoon even geen zin om uitgebreid in de keuken te staan. Voor die momenten is een ovenschotel een hele fijne oplossing!

Hoe fijn is het om je ingrediënten alleen maar in een braadslede of ovenschaal te hoeven gooien! De oven doet het zware werk terwijl jij even kunt relaxen.

Als je wilt kan je ook gewone kipfilet gebruiken.
Kipdijfilets worden minder snel droog dan kipfilet. Daardoor blijft het vlees malser.

ovenschotel-met-kipdijfilet-spruitjes-en-zoete-aardappel4 ovenschotel-met-kipdijfilet-spruitjes-en-zoete-aardappel3 ovenschotel-met-kipdijfilet-spruitjes-en-zoete-aardappel1

 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 4 kipdijfilets
  • olijfolie
  • 1 eetlepels gehakte tijm
  • 1 eetlepel gehakte salie
  • 1 eetlepel gehakte rozemarijn
  • 500 gram kleine spruitjes (grote halveren)
  • 500 gram zoete aardappel in blokjes van ca. 1,5 x 1,5 cm
  • 2 sjalotjes, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 6 plakjes ontbijtspek, in reepjes
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Meng de kipdijfilets met 3 eetlepels olijfolie en de helft van de gehakte kruiden
  3. Laat de kip even marineren terwijl je de knoflook hakt, de aardappels en sjalotten snijd en de spruitjes schoonmaakt.
  4. Doe de spruitjes, zoete aardappel, sjalotjes, knoflook, spekjes en de rest van de kruiden in een braadslede of ovenschaal.
  5. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en hussel alles door elkaar
  6. Leg de kipdijfilets bovenop de groenten en zet in de oven
  7. Laat de ovenschotel in ca. 45-60 minuten gaar worden
  8. Schep tussentijds de groenten een keer door en draai de kipdijfilets om

 

ovenschotel-met-kipdijfilet-spruitjes-en-zoete-aardappel5

Bewaren

Bewaren

3 gedachten over “Ovenschotel met zoete aardappel, kipdijfilet en spruitjes”

    1. Het gerecht is eigenlijk aardappelen, groente, vlees, maar dan in als éénpansgerecht.
      Een sausje vind ik daarom niet echt nodig.
      Als je het toch te droog vindt zou je er een paar eetlepels (gekruide) olijfolie doorheen kunnen scheppen voor het serveren.

      1. Dat is wel een goed idee, ik had een grote zoete aardappel gebruikt en iemand zei dat de kleinere meer van smaak zijn en minder droog. Daar kan het ook aan liggen. Thx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *