Ovenschotel met kip en Italiaanse groenten

Een ovenschotel is voor mij altijd een uitkomst als ik wat minder tijd heb, of als ik gewoon even geen zin heb om lang achter het fornuis te staan. Deze ovenschotel met kip en Italiaanse groenten is lekker zomers en makkelijk op tafel te zetten!

Je kan er gewoon in verwerken wat je lekker vindt, of wat je nog in de koelkast hebt liggen. Je kan dus naar hartenlust variëren. Deze ovenschotel is bijvoorbeeld ook heel lekker met paprika of broccoli!
Door er een handje Parmezaanse of oude kaas overheen te strooien krijgt hij net dat beetje extra pit.

Je hoeft de kip niet eerst aan te braden, alles kan gewoon zo de ovenschotel in. Half uurtje in de oven en klaar is je maaltijd! Controleer voor je gaat eten wel even of de kip goed gaar is.

Ovenschotel met kip en Italiaanse groenten 1 Ovenschotel met kip en Italiaanse groenten 4

Ovenschotel met kip en Italiaanse groenten
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 400 gram kipfilet
  • 350 gram voorgekookte krieltjes, grote gehalveerd
  • 1 courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 200 gram mozzarella
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • ½ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • klein handje geraspte Parmezaanse of oude kaas en extra voor serveren
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een grote ovenschaal licht in
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en snijd de courgette en aubergine in ¼ plakjes
  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn
  4. Snijd de mozzarella in stukjes
  5. Doe alles bij elkaar in de ovenschaal en voeg de krieltjes, tomatenblokjes, Italiaanse kruiden, cayennepeper en paprikapoeder toe. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar
  6. Bestrooi de ovenschotel met de Parmezaanse kaas zet voor ca. 30 minuten in de oven tot de kip gaar is.
  7. Serveer met wat extra geraspte kaas

Ovenschotel met kip en Italiaanse groenten 3

Bewaren

19 gedachten over “Ovenschotel met kip en Italiaanse groenten”

  1. “Koken is Spelen”
    Basis-beginselen zijn essentieel.
    De meeste amateurs KENNEN hun pannen, hun fornuis, hun oven niet!
    Men koopt aan de hand van jou receptuur spullen in de supermarkt. Maar men kan er niet mee om gaan. Spekjes van AH zijn anders dan van Lidl of Aldi.
    Als jij schrijft dat kip rauw in de ovenschaal moet, doen ze dat!!! Dit kan en mag niet! Salmonella!!!!!!!!!
    Voorgekookte (stinkende) aardappeltjes vragen om een extra garing. Ze zijn voorgekookt, ok, maar z blijven oh zo lang op het oude garingspunt hangen en de stank verdwijnt niet. Alternatieven genoeg. Jij hebt thuis waarschijnlijk een professionele oven. 99% van de “thuis”-ovens halen de aangegeven temperatuur niet eens en kunnen deze ook niet continueren. Dus jou recept eerst uitproberen bij je buurvrouwtje.
    Alles alleen maar goed bedoeld,
    mvg. Jac

  2. Vol goede moed het recept gemaakt.
    Ik was een beetje sceptisch om de kip rauw in de ovenschaal te doen en helaas was mijn gevoel juist….
    De kip was voor 85% rauw en de krieltjes waren ook nog erg hard. ( en zelfs 40 min in de oven gestaan)
    Als ik dit ooit nog eens zou maken ( waar ik bang voor ben) zou ik de kip voorbakken en krieltjes aankoken.

    1. Anita,
      Volg je culinaire hart. Negen van de tien recepten kloppen niet.
      Soms ligt het aan de receptuur, soms aan de ingrediënten (kriel van AH of Jumbo geeft al een gaar-verschil).
      Sauteer alles in een pan op vol vuur en dan in je ovenschaal en afwerken en de oven in. Blijf je hart en je gevoel dus volgen.

  3. Gerecht is te nat. Je moet alle groente waarschijnlijk vooraf wel bakken. Na 3 kwartier in de oven is de kip gaar maar de groente en krieltjes niet. Het is is absoluut niet voor herhaling vatbaar. Ik gooi nooit eten weg maar helaas nu wel.

  4. Was heel lekker! Ik heb het recept wel wat aangepast. Eerst heb ik de fijngesneden ui en de knoflook even gefruit, daarna de plakjes courgette en aubergine met wat extra olijfolie meegebakken. Dit mengsel heb ik dan eerst in een ingevette ovenschaal geschikt en flink gekruid met zout, zwarte peper, Italiaanse kruidenmix, gerookte paprikapoeder, peperoncino. De aardappelen heb ik weggelaten uit het recept. De stukjes mozzarella strooide ik erover. Ondertussen heb ik de kippenblokjes aangebakken in wat boter en er dan het blik tomatenstukjes aan toegevoegd en even laten doorkoken. Dat heb ik dan over de groenten en mozzarella gegoten. Nog wat Parmezaanschilfers erover en nog 30 min in een voorverwarmde oven van 200gr. Toppie!

  5. Zeer lekkere ovenschotel. Ik heb er rode,gele en groene paprika’s bij gedaan. Alle ingrediënten werden op voorhand lichtjes afgebakken/gegaard alvorens ze in de ovenschotel werden gedaan. Heb ook een combinatie van parmezaan en gruyere gebruikt.

  6. Hebben het gemaakt in een tajine van creuset.
    Voor 6 personen.
    Het was overheerlijk.
    Er was zelfs een kok bij en die was vol lof !!!
    Dikke mercie 😉

  7. Geen hoogvlieger! Redelijk flauw van smaak maar het meest waar ik me aan ergerde is dat de schotel veel water afgeeft. Niet voor herhaling vatbaar. Ik had de kip en de groentjes nogthans vooraf gebakken

  8. Ik verkies de kippenblokjes even voor te bakken in een klontje boter en de schotel 45 minuten in de oven te laten. Maar is alleszins heerlijk en voor herhaling vatbaar.

  9. In één woord heerlijk gemaakt voor 6 personen . 50min in de oven veel meer kruiden en knoflook in ge Daan. Het te veel vocht al afgegoten voor de schaal de oven in gaat maar wel wat olijf olie erbij gedaan. De krieltjes apart gekookt gehalveerd ook in ovenschaal met heel veel knoflooktenen met schilletje er bij omhusselen alles met olijfolie en dan ook in de oven .de aardappeltjes worden dan heerlijk krokant de knoflook kan je uit zuigen en je heb t geen nare adem de dag daarna.

  10. Heb de kip toch even aangebraden en aubergine en courgette ” ontvocht” door 20 minuutjes gezouten te laten “zweten” . Afgespoeld, gedroogd en recept gevolgd. Heerlijk. Mooie smaken! Voorherhaling vatbaar!

    1. Fijn dat het lekker was, Ellen!
      En bedankt voor de tip om eerst het vocht aan de aubergine en courgette te onttrekken. Dat ga ik de volgende keer ook doen! 😀

  11. Wij vonden het zelf niet zo geweldig. 30 minuten in de oven ook iets te kort. 40 minuten is beter. Maar helaas, niet meer voor herhaling vatbaar. Smaken verschillen 😏

  12. In het recept van de ovenschotel met kip en Italiaanse groenten zijn jullie vergeten om de aardappelen toe te voegen in de uitleg van het recept. Helaas kwamen wij er pas achter toen de schotel al in de oven zat. Dus hebben wij de aardappelen apart gegeten. We dachten laten we het even doorgeven dan kunnen jullie het aanpassen. Met vriendelijke groet, José & Yolanda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *