LMF eetweek: 2017 week 25

Ik denk er al een tijdje over om minder vlees te gaan eten. Daarom heb ik deze week een vegetarische eetweek ingelast.

Een weekje zonder vlees is me eigenlijk prima bevallen. Wat me vooral opviel is dat we veel meer groenten hebben gegeten dan normaal. En dat vegetarisch boodschappen doen een heel stuk scheelt in je portemonnee.
We hebben ondanks dat er geen vlees op tafel kwam heel erg lekker gegeten deze week. Er zijn een paar lekkere vegetarische recepten bijgekomen die ik binnenkort zal delen.
Verder ging ik deze week op schoolreisje met 120 kleuters en kreeg ik een falafel-trauma.

Maandag 19 juni
We trapten onze vega eetweek af met een groentencurry.
Helemaal niet moeilijk te maken en echt heel erg lekker.
Ik at er naan brood bij en Paul zilvervliesrijst. Het recept komt binnenkort online.

Dinsdag 20 juni
Het was weer dinsdag en dat betekende werken, zwemles en door naar huis om eten te koken.
Ik maakte vegetarische noodles met extra veel verse groenten en zelfgemaakte teriyaki saus. Echt een aanrader! Ook dit recept zal ik binnenkort delen op de blog.

Woensdag 21 juni
Het was weer lekker warm vandaag.
Gelukkig hoefde ik maar een halve dag te werken, dus ik kon naar huis voor het echt heet werd op mijn werk.
Ik heb de kinderen uit school gehaald en daarna zijn we lekker gaan afkoelen in het zwembad.

Er was nog genoeg eten over van gisteren. Gebakken eitje erbij en klaar!

Donderdag 22 juni
Vandaag was niet mijn dag.
Eigenlijk had ik een vrije dag ingepland, en achteraf had ik me beter aan die planning kunnen houden.
Bij het opstarten van mijn laptop begon het al. Mijn fotobewerkingsprogramma was op miraculeuze verdwenen.
Nadat ik het programma opnieuw had geïnstalleerd, ging er een update van de website mis waardoor de blog uit de lucht was. Toen dit na een uurtje weer was opgelost besloot ik de laptop verder maar even met rust te laten.
Ik dook de keuken in om falafel te maken. Helaas was het mes van mijn keukenmachine spoorloos (lees: per ongeluk weggegooid).
Ik heb nog een poging gedaan met de staafmixer, maar tevergeefs. Mocht je ooit falafel willen maken, zorg voor een goede keukenmachine. Met een staafmixer kun je het shaken.

Uiteindelijk heb ik mijn half gepureerde falafeldeeg maar in de koelkast gezet en vloekend mijn laptop weer gepakt om een nieuwe keukenmachine te bestellen bij Bol.com.
Geen falafel dus vandaag, maar een vegetarische omelet (die overigens heel erg lekker was!).
Ik heb prachtige foto’s van de omelet gemaakt, alleen was ik even vergeten dat het geheugenkaartje van de camera nog in de laptop zat.
Zoals ik al zei…  Niet  mijn dag vandaag.

Vrijdag 23 juni
Lucas ging vandaag voor het eerst op schoolreisje en ik mocht mee.
Ik had verwacht dat ik volledig gesloopt zou zijn na een dagje speeltuin met 120 kleuters, maar dat is me echt reuze meegevallen. Het was echt een heel gezellig dagje en Lucas heeft het super leuk gehad.
Net toen we thuiskwamen werd mijn nieuwe keukenmachine bezorgd. Het was tijd voor falafel: take 2.
Het mengen van het deeg ging nu prima en ook het frituren ging helemaal goed.
Jammer genoeg kwamen ze gortdroog uit de frituurpan. Echt niet te eten helaas.
Gelukkig valt een patatje oorlog ook in de categorie vegetarisch. 😉

Zaterdag 24 juni
Vandaag heb ik de falafel maar even gelaten voor wat het was.
Vanmorgen hebben we thuis de boel glad getrokken en de boodschappen gehaald. Vanmiddag heb ik een paar uurtjes gestreken (het werd hoog tijd!) en daarna ben ik de keuken ingegaan. Het werd ratatouille met een Italiaans tintje vandaag.
Ook weer heel erg lekker. Het recept komt ergens volgende week online.
Deze schaal was meer dan zat voor twee dagen, dus zondag hebben we er ook nog van gegeten. Lekker met knoflook spaghetti erbij en een beetje Parmezaanse kaas.

Zondag 25 juni
Vanmorgen zijn we bij Paul zijn oma op visite geweest.
Vanmiddag heb ik even geblogd en daarna ben ik begonnen aan falafel: take 3.
Gezien de mislukkingen eerder deze week leek het me beter even niet mijn eigen recept te bedenken, maar heb ik een recept van Pinterest gehaald.
Het falafeldeeg ziet er nu in ieder geval wel veelbelovend uit.
eetweek
Het staat nu in de koelkast en morgenavond ga ik het frituren. Dan weet ik dus pas of het echt goed gelukt is.
Ben je benieuwd naar het resultaat? Check dan morgenavond mijn Instagram om te kijken hoe mijn derde falafel-poging is uitgepakt!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *