De allerlekkerste minestrone soep

Dit is misschien wel de lekkerste soep die ik ooit heb gemaakt!
Een heerlijke zomerse soep bomvol verse groenten en lekkere gehaktballetjes.
Dit recept is voor een flinke pan minestrone soep. Je kan hier makkelijk met 6 tot 8 personen van eten. Overgebleven soep is goed in te vriezen, dus je hoeft niets weg te gooien!

Ik heb deze keer geen pasta in de soep gedaan, maar dat kan natuurlijk wel. De soep is dan alleen niet meer zo goed in te vriezen.
Je kunt ook heel goed voorgekookte pasta in een soepkom doen en daar de soep overheen gieten. Zo heb je toch soep met pasta én je kan de overgebleven soep invriezen voor later!

minestrone soep 3

Minestronesoep met balletjes

Gehaktballetjes:
400 gram rundergehakt
½ theelepel knoflookpoeder
1 theelepel oregano
Snufje cayennepeper
1 klein uitje, fijn gesnipperd
1 eetlepel vers gehakte peterselie

Meng in een grote kom alle ingrediënten goed door elkaar en draai er kleine balletjes van
Bewaar de balletjes tot gebruik in de koelkast

Soep:
1 winterwortel, in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
1 ui, gesnipperd
2 liter runderbouillon (van 3 tabletten)
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
Snufje chilipoeder (naar smaak)
1 grote courgette, in kleine blokjes
1 blikje tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree á 140 gram
2 eetlepels vers gehakte peterselie
Twee handen verse spinazie
1 klein blikje witte bonen, afgespoeld
olijfolie

1. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan
2. Voeg de wortel, bleekselderij, knoflook en ui toe en laat een minuut of vijf op laag vuur zachtjes bakken
3. Voeg de bouillon, oregano, Italiaanse kruiden, chilipoeder, tomatenblokjes en tomatenpuree toe en roer even door elkaar
4. Voeg de courgette en de gehaktballetjes toe en laat zachtjes koken tot de balletjes gaar zijn (ca. 10 minuten)
5. Doe nu de witte bonen, spinazie en peterselie bij de soep en laat even mee warmen tot de spinazie geslonken is
6. Breng de soep voor het serveren op smaak met peper en zout

minestrone soep 2

Bewaren

12 gedachten over “De allerlekkerste minestrone soep”

  1. Ik ga m vanavond maken, vervang alleen de courgette door bloemkool omdat ik courgette niet liet…weet jij zo of dat kan, en welke pasta gebruik je normaal als je die er ook indoet?

    1. Hoi Nathalie,

      Leuk dat je de soep gaat maken!
      Bloemkool kan prima als vervanger van courgette, lijkt me super lekker!
      Qua pasta gebruik ik het liefst pastaschelpjes, maar eigenlijk kan je alle soorten macaroni gebruiken.

  2. Lekker recept, bedankt voor het delen 🙂
    Ik heb de soep nu al een aantal keer gemaakt en het is al een van mijn favorieten geworden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *