LMF Eetweek: 2015 week 21

Eetweek 21 was weer een low carb weekje.
Nou ja…. zaterdag had ik  een smokkeldagje en zondag is het ook niet helemaal gelukt, maar de rest van de week heb ik erg mijn best gedaan.
In tegenstelling tot vorige week vind ik het nu goed vol te houden.
Ik voel me er erg lekker bij en met de kilo’s begint het ook op te schieten. Er is al bijna twee kilo af in twee weken. En dat terwijl ik heel lekker kan blijven eten. Da’s toch niet slecht!
Dit ga ik dus nog wel even volhouden!

Maandag 18 mei
08.45 uur: Ik heb even geen trek in een eiwitshake of een omelet. Ik ontbijt lekker met een paar gekookte eitjes en wat kaas en komkommer.

12.00 uur: Toch maar weer een eiwitshake….

18.00 uur: Gisteravond is er een gebakken kipfilet overgebleven. Lekker met sla en mosterd dressing!

Dinsdag 19 mei
12.00 uur: Het was een drukke ochtend. Het ontbijt schoot er bij in vandaag. Als lunch maak ik een flinke omelet met ham, kaas en tomaat. Daar ben ik wel aan toe!

17.45 uur: Ik heb gevuld gehaktbrood gemaakt met spek en mozzarella. Ik moet het recept nog een beetje verbeteren, maar dit ga je zeker nog een keertje terugzien!
Woensdag 20 mei
08.30 uur: Ik begin de dag weer met een eiwitshake. Dit is de zoveelste shake die op de foto moet…. Vandaag maar eens een close-up!

12.00 uur: Voor de lunch maak ik weer een bordje met lekkere dingen voor mezelf.

18.00 uur: Paul eet met Lucas bij zijn ouders en Nynke heeft een verjaardagsfeestje waar ze blijft eten. Ik warm lekker wat minestrone soep op die ik vorige week heb ingevroren.

Donderdag 21 mei
08.45 uur: Ik begin de eiwitshakes een beetje zat te worden, dus gisteravond heb ik zelf koolhydraat arme crackers gemaakt van zaden en pitten, kokosolie en ei. Erg lekker!

12.30 uur: Shake….

18.15 uur: Paul heeft zin in shoarma, dus we bestellen lekker eten vandaag. Ik neem een kipschotel (zonder broodje).

Vrijdag 22 mei
08.00 uur: Een lekker begin van de dag met een zelfgemaakte cracker met kaas.

13.00 uur: Ik maakte een belachelijk lekkere salade met kip, avocado en ei. Het recept vind je hier.

18.00 uur: Dit was de lekkerste maaltijd van deze week! Gebakken kabeljauw met dille-boter en heerlijke venkelsalade van Bill Granger. De recepten voor de boter en venkelsalade volgen binnenkort!

Zaterdag 23 mei: Ik begin de dag weer met zo’n lekkere cracker! Zó veel lekkerder dan die shakes!

12.30 uur: Als lunch bak ik een omelet met spinazie, rode ui en Parmezaanse kaas.

17.00 uur: Ik heb een cheatday ingelast. Er is nu bijna twee kilo af,  dus vandaag mag ik van mezelf een beetje smokkelen. Nou ja, een beetje…..

Zondag 24 mei
07.45 uur: Wederom beginnen we met crackers vandaag. Deze keer met geprakte avocado.

13.00 uur: Het is Pinksteren, en we zijn met mijn ouders, schoonzus en kids naar een restaurant met buitenspeeltuin geweest. Heerlijk voor de kinderen en ook voor ons! We hebben lekker op het terras geluncht. Ik had tomatensoep vanwege de koolhydraten, maar toen de zakken patat en bittergarnituur op tafel kwamen kon ik me niet bedwingen. Weer een cheatday zal ik maar zeggen!

18.00 uur: Om de schade van vanmiddag een beetje te compenseren eet ik mijn laatste crackers op als avondeten.

Dat was ‘m weer voor deze week. Wat eten jullie deze Pinksteren? Ik ben erg benieuwd!