Zalm met zuurkool en witte wijnsaus

Dit is zo lekker!
Ik hield altijd al van zalm, maar de combinatie met zuurkool en saus van crème fraîche met witte wijn is echt goddelijk!

Toen ik wat kilootjes kwijt wilde heb ik een tijdje koolhydraat arm gegeten. Deze zalm met zuurkool en witte wijnsaus was toen mijn absolute favoriet! De meeste low carb gerechten die ik kookte waren nogal vet, dus die eet ik bijna nooit meer. Deze zalm met zuurkool is niet vet en ook nog eens supergezond. Een blijvertje dus!

Je kunt het beste verse zalmfilet of zalmhaasjes gebruiken. Uit de diepvries kan natuurlijk ook, maar dat is echt een stuk minder lekker.

zalm met wijnzuurkool 3

Zalm met zuurkool en witte wijnsaus
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2
Ingrediënten:
  • 400 gr zuurkool, uitgelekt
  • 2 mooie stukken zalmfilet of zalmhaasjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 laurierblaadje
  • 250 ml witte wijn
  • 1 sjalotje, grof gehakt
  • 200 ml. crème fraîche
Bereiden:
  1. Bak de ui en knoflook even aan in wat boter tot de ui glazig is
  2. Voeg de zuurkool en de helft van de witte wijn toe en laat dit op laag vuur pruttelen tot de zuurkool beetgaar is
  3. Verhit intussen wat boter in een steel- of sauspan en bak het sjalotje hierin even aan
  4. Voeg de rest van de wijn toe en laat inkoken tot er nog maar een paar eetlepels over zijn
  5. Haal door een zeef om de sjalot te verwijderen en doe het vocht terug in de pan
  6. Voeg de crème fraîche toe en roer goed door
  7. Laat de saus op laag vuur pruttelen zodat hij wat dikker wordt
  8. Breng op smaak met wat peper en eventueel zout
  9. Verhit intussen wat boter in een koekenpan en bak hierin de zalm mooi rosé van binnen
  10. Verdeel de zuurkool over twee borden en leg de zalm erop
  11. Schep de witte wijnsaus eroverheen en serveer direct

zalm met wijnzuurkool 2

Een gedachte over “Zalm met zuurkool en witte wijnsaus”

  1. En toen had ik nog steeds een laulierblaadje over ,neem aan dat die in de cremefris moet .

Reacties zijn gesloten.