Ik zei het al eerder…. cranberry’s horen voor mij echt bij de feestdagen.
Deze wraps met cranberry zijn kinderlijk eenvoudig te maken, maar absoluut lekker genoeg voor bij de kerstborrel!
Cranberry met feta en walnoot is een hele lekkere combi! Ik denk dat ik er de volgende keer ook wat ringetjes lente ui doorheen doe voor een beetje pit. Ook leuk voor een rood-wit-groen kersteffect!
Het mooie van deze wraps is dat ze niet klef worden als je ze van tevoren maakt. Vaak worden wraps na een tijdje vochtig doordat er komkommer of sla in zit. Daar hoef je je bij deze wraps geen zorgen om te maken. De vulling is niet vochtig, dus je kan ze lekker lang van tevoren maken.
Ik maakte ze op vrijdag. Daarna hebben ze nog tot zondag in de koelkast gelegen, maar smaakten nog helemaal prima! Perfect voor te bereiden dus!
Je kunt de wraps het beste snijden met een broodmes. Zo druk je ze niet plat en krijg je mooie, ronde hapjes.
- 3 tortilla wraps (medium)
- 200 gram feta
- 100 gram monchou
- 40 gram gedroogde cranberry's
- 40 gram walnoten
- Doe de feta en monchou in een kom en prak goed door elkaar met een vork
- Leg de wraps op je werkblad en verdeel de kaas erover. Smeer de kaas uit.
- Hak de cranberry’s en walnoten grof en verdeel over de wraps
- Rol de tortilla’s stevig op en wikkel ze in plastic folie
- Bewaar ze in de koelkast tot je ze gaat serveren
- Snijd ze voor het serveren met een broodmes in stukjes
Ze zien er in ieder geval super mooi uit. Met een groen accentje van de lente-ui heb je inderdaad meteen de kerstsfeer te pakken. Goede tip ook om een broodmes te gebruiken, je drukt ze idd snel plat.