Welke maaltijdbox past bij mij?

Je ziet ze steeds meer voorbij komen: maaltijdboxen.
Op Maaltijdbox.org vind je informatie over alle maaltijdboxen in Nederland. Oprichter Hans geeft je in deze post een aantal praktische tips die je kunnen helpen de maaltijdbox te vinden die het beste bij jou past.


De maaltijdbox lijkt steeds populairder te worden. Meer en meer Nederlanders genieten van het gemak van een box vol met verse producten en ingrediënten. Je hoeft je immers niet meer druk te maken over boodschappenlijstjes, en de bezoekjes aan de supermarkt worden een stuk minder. Wil jij ook profiteren van het gemak van een maaltijdbox, maar heb je geen flauw idee welke aanbieders er zijn, en welke foodbox bij jou past? In deze post een aantal bruikbare tips die je kunnen helpen bij het vinden van een geschikte maaltijdbox

Voor hoeveel personen zoek ik een maaltijdbox?

Voor 1 persoon
Allereerst is het belangrijk om te weten voor hoeveel personen je een maaltijdbox wilt. Zoek je een maaltijdbox voor 1 persoon? Dan heb je op dit moment de keuze uit HelloFresh en Beebox. Deze beide aanbieders hebben een maaltijdbox variant voor 1 persoon.

hellofresh maaltijdbox

Gezin met jonge kinderen 
Zoek je een maaltijdbox voor een gezin met (kleine) kinderen? Dan biedt HelloFresh een speciale Familybox en Mathijs Maaltijdbox de vergelijkbare Familiebox. Deze beide boxen bevatten toegankelijke recepten die je snel op tafel zet. De kinderen eten moeiteloos mee, en leren al op jonge leeftijd nieuwe groenten en andere ingrediënten kennen.

Twee of meer volwassenen
Ben je met twee of meer volwassenen? Dan kun je vrijwel overal terecht. HelloFresh, Mathijs Maaltijdbox, de Allerhande Box, Marley Spoon, Beebox, Streekbox en De Krat zijn de meest bekende foodboxen met een landelijke dekking. Op de websites van deze aanbieders kun je precies zien wat er de komende week in de box zit. Op basis daarvan kun je nagaan of het je wat lijkt of niet. Alle maaltijdboxen werken met een flexibel abonnement. Dit houdt in dat je op elk moment jouw abonnement kunt opzeggen. Je zit dus nooit ergens aan vast.

beebox

Gemakkelijk & snel, of flink uitsloven in de keuken?

Naast de vraag voor hoeveel personen je een maaltijdbox wilt, is het goed om te bedenken wat je belangrijk vindt: Een box met recepten die je vooral gemakkelijk en snel op tafel zet? Of juist een box met biologische producten, en met recepten waar je iets meer moeite voor moet doen?

Gemakkelijk en snel koken
Maaltijdboxen als die van HelloFresh, de Allerhande Box en Marley Spoon bevatten met name recepten die je heel snel op tafel kunt zetten. Sommige groenten zijn al voorgesneden. En een sausje wordt soms kant-en-klaar meegeleverd.
allerhande boxBiologische inhoud
De maaltijdboxen van aanbieders als Beebox, De Krat en Streekbox bevatten een wat “puurdere” inhoud. De producten komen vrijwel allemaal rechtstreeks van het land van lokale boeren. Je weet dus precies wat je eet en waar het vandaan komt. Daarnaast kost het vaak net wat meer tijd om deze recepten te bereiden. Dat komt omdat de producten wat “natuurlijker” binnenkomen. Groenten zijn niet voorgesneden, en je moet meer handelingen zelf uitvoeren. Bij Mathijs Maaltijdbox kun je sommige gerechten binnen 15 minuten op tafel hebben staan (ideaal voor drukke gezinnen met kinderen), dit zul je bij Beebox of De Krat niet redden.

Welke maaltijdbox past nu het best bij mijn wensen?

Hierboven hebben wij de belangrijkste factoren behandeld. Hoeveel personen eten er mee? Ga ik voor gemak & snelheid? Of juist voor de “verse” biologische maaltijdbox, waar ik soms iets meer werk mee heb? Prijs zal niet heel snel de doorslag geven. De meeste maaltijdboxen kosten zo’n € 39,00, voor een box voor 2 personen en 3 maaltijden. De Allerhande Box is iets goedkoper (€35,-), en De Krat wat prijziger (€48,-).

dekrat01 (2)

Een gedachte over “Welke maaltijdbox past bij mij?”

  1. Leuk om te lezen! Wij hebben nu voor 2 weken de Marley Spoon box geprobeerd. Was erg lekker moet ik zeggen! Wij hadden een kortingscode, anders moet ik eerlijk zeggen dat ik het te duur zou vinden.

Reacties zijn gesloten.