Warme chocolademelk met kardemom en kaneel

Ik moet het eerlijk toegeven…. warme chocolademelk betekende bij mij altijd een beker chocomel, opgewarmd in de magnetron. Het liefst met een flinke scheut donkere rum en een grote toef slagroom uit een spuitbus.

Ik vond het tijd worden eens zelf échte chocolademelk te maken en wat was dit lekker zeg!
Deze warme chocolademelk met kardemom en kaneel lijkt in de verste verte niet op de chocolademelk uit een pak. Hij is lekker dik en smaakt echt naar pure chocola. Door de kardemom en kaneel krijgt de chocolademelk een lekkere warme, kruidige smaak. Chocolademelk uit een pak zal je bij mij in de kast niet snel meer aantreffen!
Drink de chocolademelk als hij nog goed heet is. Wanneer hij afkoelt wordt hij snel dikker doordat de chocolade gaat stollen.
Warme chocolademelk met kardemom en kaneel 1

Warme chocolademelk met kardemom en kaneel 3

Warme chocolademelk met kardemom en kaneel
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2
Ingrediënten:
  • 500 ml melk
  • 10 kardemompeulen
  • 1 kaneelstokje
  • 20 gram cacao
  • 1 ½ eetlepel suiker
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 75 gram pure chocolade, grof gehakt
Bereiden:
  1. Doe de melk in een steelpannetje
  2. Kneus de kardemompeulen en doe ze bij de melk. Voeg ook het kaneelstokje toe
  3. Breng de melk aan de kook en laat een minuut of 20 zachtjes koken
  4. Meng intussen de cacao met de suiker en de kaneel
  5. Haal de melk door een zeef en doe terug in de pan
  6. Voeg een klein scheutje van de hete melk aan het cacaomengsel toe en roer tot een glad papje
  7. Voeg toe aan de rest van de melk en roer goed door
  8. Voeg de chocolade toe en blijf op laag vuur zachtjes roeren tot de chocolade gesmolten is
  9. Schenk de warme chocolademelk in bekers of koppen en serveer direct.

Warme chocolademelk met kardemom en kaneel 2