Waarom avocado eten een goede keuze is

Ik ben dol op avocado! Vooral omdat ik het heel erg lekker vind, maar ook omdat avocado heel goed voor je is.
De post van vandaag is geschreven door Anita Mulderij. Zij is voedingsdeskundige en blogger bij Jasper Alblas. In deze blog  vertelt ze je alles over avocado.


In ons huidige eetpatroon en ook op veel blogs zijn avocado’s bijna niet meer weg te denken. Ze zijn enorm veelzijdig, smaken heerlijk, hebben een geweldig romige textuur en zijn bovendien ook nog eens enorm gezond. Waarom? Dat lees je in dit artikel!

Gezonde vetten
Avocado’s bestaan uit wat je noemt enkelvoudige, onverzadigde vetten. Kortom: gezonde vetten. Vetten die je energielevel een boost geven en je suikerspiegel niet onnodig laten pieken of dalen waardoor ook je vetverbranding flink aan het werk blijft. Daarnaast zal je na het eten van avocado niet snel geneigd zijn om onnodig te gaan snacken en snaaien. Avocado’s geven je een verzadigd en vol gevoel, waardoor je beter bestand bent tegen suikertrek. Dit helpt je allemaal enorm als je een aantal kilo wilt verliezen.

Bescherming tegen ziekten
Het eten van avocado zorgt ervoor dat je bloeddruk niet verhoogt en dat je bovendien een lager percentage aan vetzuur in je bloed hebt. Ook verkleinen ze het risico op kanker, beschermen ze je lever en houden ze je hart en bloedvaten gezond. Daarnaast helpt de avocado je ook een handje bij het eten van ander voedsel: avocado zorgt ervoor dat je gezonde voedingsstoffen beter uit andere voedingsmiddelen opneemt. Kijk, dat is nog eens effectief!
avocado-health

Superfood?!
Zou je graag gezonder eten, maar zijn superfoods voor jou toch nog een stapje te ver? Goed nieuws: avocado zit van zichzelf al boordevol goede voedingsstoffen. Bijvoorbeeld kalium, dat ervoor zorgt dat je kalium-natrium verhouding in je lichaam in balans blijft. Je kunt de avocado ook wel zien als natuurlijk superfood, dus.

Een simpele toevoeging aan je eetpatroon
De avocado is op een simpele manier te verwerken in je dagelijkse eetpatroon. Vervang olie in de pan voor wat avocado om in te bakken en te braden (let erop dat je niet te veel gebruikt, houd gewoon aan wat je normaal aan olie in de pan zou gieten). Of gebruik avocado in een smoothie, doe het door een salade, maak er soep van of eet het als een simpele gezonde snack, bestrooid met wat zout en peper. Je kunt eindeloos variëren met dit romige stuk groen!

Guacamole-2


Zoek je een lekker recept met avocado? Op LMF is genoeg inspiratie te vinden!
Salade met gerookte kip, mango en avocado
Guacamole
Pasta met avocadosaus en zalm
Crackers met avocado en ei
Hummus met avocado