Aardappelpuree is altijd lekker.
Door twee soorten aardappel gebruiken geef standaard puree een leuke én lekkere twist!
Op Pinterest vond ik een hele mooie foto van een schaal aardappelpuree met een prachtige ‘swirl’ van zoete aardappel erdoorheen.
Zoals je op de foto kunt zien moet ik nog een beetje oefenen op mijn ‘swirl-effect’. 😉
Gelukkig is de smaak wel top geworden. Zeker een bijgerechtje dat de moeite waard is!
Voor twee kleuren puree kan je het beste oranje zoete aardappels gebruiken. De rode variant heeft dezelfde kleur als gewone aardappels.
Twee-kleuren aardappelpuree
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
Porties: 2-3 personen
Ingrediënten:
- 450 gram kruimige aardappels
- 450 gram (oranje) zoete aardappel
- snufje knoflookpoeder en uienpoeder
- 40 gram boter
- eventueel een scheutje melk
Bereiden:
- Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken van ca. 3x3 cm
- Doe de aardappels in twee verschillende pannen (in één pan kan ook, maar dan moet je de aardappels na het koken weer scheiden)
- Doe er zoveel water bij dat de aardappels net onder staan.
- Breng aan de kook en laat koken tot de aardappels gaar en zacht zijn (ca. 10-12 minuten)
- Giet de aardappels af
- Verdeel de boter over beide pannen en stamp de aardappels met een pureestamper tot puree
- Voeg zo nodig een scheutje melk of wat meer boter toe om de puree smeuïg te maken (de gewone aardappels hebben iets meer nodig dan de zoete).
- Breng de puree op smaak met de knoflookpoeder, uienpoeder en wat peper en zout
- Roer de twee kleuren aardappelpuree door elkaar. Meng niet te veel zodat je de twee kleuren blijft zien