Deze tortilla cups zijn een origineel alternatief voor de (toch wel saaie) traditionele toastjes!
Pinterest is mijn grootste inspiratiebron en hier vond ik dan ook het idee voor deze tortilla cups.
Ze zijn verrassend snel te maken en je kunt er eindeloos mee variëren!
Het is niet nodig het muffinblik in te vetten. Wanneer de tortilla cups klaar zijn kun je ze er zo uitpakken en laten afkoelen.
Ik heb de tortilla cups gevuld met guacamole, wat erg lekker is. Maar ook bijvoorbeeld eiersalade of kipsalade smaakt erg goed!
Deze keer heb ik een mini muffinblik gebruikt voor het maken van kleine tortilla cups omdat ik ze als hapje wilde serveren.
Je kunt ook een standaard maat muffinvorm gebruiken voor het maken van grotere cups om bijvoorbeeld een voorgerecht in te serveren, of een salade als lunch.
De oventijd voor grotere tortilla cups is hetzelfde als voor de kleine.
Voor een leuk effect heb ik voor het uitsteken van de tortilla een koekvormpje in de vorm van een bloem gebruikt, maar de bovenkant van een rond glas werkt natuurlijk ook prima!
Je kunt de tortilla cups van tevoren maken en in een luchtdichte trommel bewaren. Zo blijven ze zeker twee dagen knapperig.
- 3 grote bloemtortilla’s
- mini muffinblik
- Uitsteekvormpje (of rond glas)
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Steek uit de bloemtortilla’s 24 vormpjes of rondjes
- Duw de uitgestoken vormpjes in het muffinblik
- Laat in de oven in ca. 8-10 minuten bakken tot ze knapperig zijn.
- Neem de tortilla cups uit het muffinblik en laat afkoelen op een bord of rooster
- Bewaar tot gebruik in een afgesloten trommel