Surimi salade

Vaak zijn salades op basis van mayonaise waardoor ze nogal vet zijn. In deze surimisalade zit geen mayonaise, daardoor is hij lekker licht en fris.

Ik maakte deze surimi salade voor de 96e verjaardag van mijn opa. Omdat de salade onderdeel van een buffet was, maakte ik er een grotere versie van tortilla cups bij om de salade in te serveren.
Deze salade is ook heerlijk in een wrap of op een bedje van sla als voorgerecht of lunch.
De salade is licht pittig door de rode peper die erin zit. Als je hem wat meer pit wilt geven kan je een extra pepertje toevoegen, of scherpe chilisaus gebruiken in plaats van zoete chilisaus.

surimi salade 3

Surimi salade
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6-8
Ingrediënten:
  • 700 gram surimi
  • 4 lente uitjes
  • 1 handje verse korianderblaadjes
  • 1 rode peper
  • ½ komkommer
  • 4 eetlepels zoete chilisaus
  • ½ eetlepel sojasaus
Bereiden:
  1. Hak de surimi fijn en doe in een grote kom
  2. Snijd de lente uitjes in flinterdunne ringetjes
  3. Hak de koriander fijn
  4. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijst. Snijd de komkommer vervolgens in kleine blokjes
  5. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper zo klein mogelijk
  6. Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote kom
  7. Meng de chilisaus met de sojasaus tot een dressing en schep deze door de salade
  8. Breng op smaak met een beetje zout en wat peper

surimisalade 2