Ben jij ook zo’n fan van flammkuchen? Ze zijn vooral zo heerlijk omdat de bodem zo lekker dun en krokant is. Zelf zo’n bodem maken is best een werkje en kant en klare pizzabodems zijn eigenlijk net te dik. Oplossing: een bodem van tortilla wraps!
Ook deze maand doe ik weer mee aan de foodblogswap. Het is de bedoeling dat ik een recept kook van een collega foodblogger en daar mijn eigen draai aan geef.
Deze keer mocht ik koken van de blog van Anne-Marie, My Happy Kitchen.
Haar motto: ‘zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes, maar altijd mét boter, suiker, room en kaas’. Kijk! Daar hou ik nou van!
Het zal je niet verbazen dat er op My Happy Kitchen genoeg lekkers te vinden is. Anne-Marie heeft, naast een flinke verzameling heerlijke recepten, veel reviews, handige kooktips, leuke persoonlijke en informatieve stukjes en nog veel meer op haar blog staan. Zeker een bezoekje waard dus!
Voor de foodblogswap van deze maand heb ik gekozen voor haar recept voor flammkuchen.
Flammkuchen stond al een tijdje op mijn to-do lijstje, dus nu was natuurlijk mijn kans!
In de kast lagen nog tortilla wraps die ik over had van een Mexicaanse lasagne die ik laatst heb gemaakt. Die heb ik als bodem gebruikt en dat werkt echt super goed!
Op deze manier tover je in een kwartiertje een lekkere snack of lunch op tafel!
- 4 grote wrap tortilla’s
- 8 eetlepels crème fraîche
- 1 grote rode ui, in dunne halve ringen
- 100 gram gerookte spekreepjes
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Bedek het ovenrooster (niet de bakplaat) met bakpapier en leg te wraps hierop
- Besmeer de wraps met de crème fraîche en bestrooi met versgemalen zwarte peper
- Verdeel de ui en vervolgens de spekreepjes over de wraps
- Schuif het rooster in de oven en laat in ca. 10 minuten gaar worden