Soms ontstaan door puur toeval de lekkerste recepten.
Dit stamppotje met rucola had bijvoorbeeld stamppot raapstelen met oude kaas moeten worden.
Helaas kon ik in de supermarkt geen raapstelen vinden, dus nam ik rucola mee. De kaas ben ik gewoon domweg vergeten. Ik heb 75 gram geraspte oude kaas afgewogen en keurig op het aanrecht gezet. Pas na het eten zag ik het bekertje kaas nog op het aanrecht staan. Qua smaak heb ik de kaas niet gemist, de stamppot is ook erg lekker zonder.
Maar mocht je het recept gaan proberen mét kaas, laat me dan alsjeblieft weten hoe het gesmaakt heeft. Ben namelijk erg benieuwd!
Stamppot met rucola en zongedroogde tomaat
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
- 850 gram kruimige aardappels
- 125 gram rucola
- 125 gram zure room of crème fraîche
- 125 gram spekreepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 100 ml melk
- 6 of 7 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
Bereiden:
- Schil de aardappels en kook ze gaar
- Verhit intussen wat boter of olie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes uit. Voeg als de spekreepjes bruin beginnen te kleuren de ui toe en laat even meebakken
- Giet de aardappels af en voeg de melk en zure room toe
- Stamp de aardappels tot puree en breng op smaak met peper en zout
- Voeg de rucola en de uitgebakken spekjes met ui toe en meng alles goed door elkaar
- Verdeel de stamppot over vier borden en garneer met reepjes zongedroogde tomaat