Ik hou echt van verse gerechten die je snel op tafel zet.
Dit is er ook weer zo eentje.
Spinazie met knoflook, een uitje een kneepje citroensap en wat pijnboompitjes. Even in de pan en klaar.
Doodsimpel, maar lekker is het wel!
Bak de spinazie niet te lang. Een minuut of vijf is al genoeg.
Als hij warm en geslonken is, is hij al klaar.
Spinazie met knoflook, citroen en pijnboompitjes
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
Porties: 2-3 personen
Ingrediënten:
- 500 gram verse spinazie, gewassen
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- handje pijnboompitten
- sap van ½ citroen
- olijfolie
Bereiden:
- Hak de knoflook fijn en snijd de ui in dunne halve ringen
- Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook en ui eventjes aan (1 minuut is genoeg)
- Voeg de spinazie toe en schep om met de ui en knoflook
- Als niet alle spinazie tegelijk in de pan past, wacht dan even tot de spinazie geslonken is voor de rest toevoegt
- Schep de spinazie op half hoog vuur om tot hij geslonken en goed warm is, ca. 5 minuten
- Rooster intussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze licht beginnen te kleuren
- Schep de pijnboompitten door de spinazie en sprenkel er de citroensap overheen
- Beng op smaak met wat peper en zout
Was heerlijk. Doseren citroensap is even spannend. Ik heb het gecombineerd met aardappelpuree en kip piri piri uit de oven.
Simpel, maar lijkt me heerlijk inderdaad! 🙂 Liefs, Merel