Spicy garnalen met rode curry

Houd jij van pittig? Dan zijn deze spicy garnalen echt iets voor jou!

Wij aten deze spicy garnalen als tapa met stokbrood en dat viel erg in de smaak!
Ik had de garnalen ’s midags al in de marinade gezet, dus hoefde ik ze ’s avonds alleen maar even een paar minuten te wokken en op tafel te zetten.
Als je niet van heel erg pittig houdt, voeg dan een klein beetje kokosmelk toe. Dat maakt de smaak wat milder en je hebt meteen een lekker sausje om het stokbrood in te dippen!
Als hoofdgerecht kunnen deze spicy garnalen ook heel goed met bijvoorbeeld rijst of noodles erbij. Ook dan is kokosmelk een goeie tip om een lekker sausje te maken.

Eet je de garnalen als tapa of voorgerecht, dan is deze hoeveelheid voldoende voor 4 à 5 personen. Als hoofdgerecht kun je er met twee personen van eten.
Spicy garnalen met rode curry 3 Spicy garnalen met rode curry 4

Spicy garnalen met rode curry
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 500 gram rauwe, gepelde garnalen (diepvries)
  • stukje gember van ca. 2,5 cm, fijngehakt
  • 2 flinke tenen knoflook, gehakt
  • 1 klein uitje, gesnipperd
  • 1 stengel citroengras (sereh) van ca. 10 cm, fijngehakt
  • 3 eetlepels gehakte verse koriander
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • wokolie of olijfolie
Bereiden:
  1. meng in een kom de gember, knoflook, ui, citroengras, 2 eetlepels koriander en de vissaus tot een marinade
  2. Schep de garnalen erdoor en laat minstens één uur in de koelkast marineren
  3. Verhit de olie in een wok en bak hierin de currypasta even aan (ca. 1 minuut)
  4. Voeg de garnalen toe en roerbak tot ze gaar zijn, ca. 4 á 5 minuten
  5. Garneer de garnalen met de overgehouden koriander en serveer met knapperig stokbrood

Spicy garnalen met rode curry 2