Snel, makkelijk en gezond: homemade hummus

Een bakje hummus in je koelkast is nooit weg.
Hummus is lekker op een cracker met een plakje kipfilet, op een broodje of als dip bij de borrel.

En het leuke van hummus is, dat het onwijs makkelijk en snel zelf te maken is.
Eerder deelde ik al recepten voor hummus met avocado en hummus met zoete aardappel.
Een recept voor ‘gewone’ hummus ontbrak nog en daarom deel ik die vandaag.

Hummus 1
Deze hummus is lekker romig en door de cayennepeper iets pittig van smaak.
Je kan zelf de dikte bepalen door er iets meer of juist iets minder olijfolie aan toe te voegen.
Begin met 5 of 6 eetlepels en voeg wat extra olie toe als je de hummus iets smeuïger wilt maken.

Hummus 3

De allerlekkerste hummus
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Ingrediënten:
  • 1 blikje kikkererwten (ca. 250 gram)
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 6-8 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • ½ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel milde paprikapoeder
Bereiden:
  1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of blender en meng tot een gladde, smeuïge massa (met de staafmixer kan ook)
  2. Voeg, als de hummus te droog blijft, een beetje extra olijfolie toe

Hummus 4

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren