Smaaktest: lekkerbekjes salt & vinegar van Iglo

Het is alweer even geleden dat er een smaaktest online kwam, dus ik ben weer eens op zoek gegaan naar iets lekkers om te testen.
Bij de lokale Jumbo vond ik deze lekkerbekjes salt & vinegar van Iglo in het vriesvak.

Salt & vinegar is een combinatie waar ik altijd al een zwak voor heb gehad.
Als kind ging ik elke zomervakantie met mijn ouders en broertje op vakantie naar Engeland. Daar aten we altijd chips met salt & vinegar smaak en die vond ik zó lekker! In Nederland was die smaak toen nog niet te krijgen, dus namen we altijd een lading chips mee naar huis.
Deze lekkerbekjes deden me denken aan die vakanties en natuurlijk aan de Engelse fish & chips.

Iglo lekkerbekjes 4 Iglo lekkerbekjes 3

Product: Iglo lekkerbekjes salt & vinegar
Prijs: €2.69 (Jumbo)
Verpakking: twee stuks à 120 gram

Bereiding
De lekkerbekjes zijn op vier manieren te bereiden: in de frituur, in de pan, de airfryer of in de oven. Op de verpakking staat duidelijk aangegeven hoe ze bereid moeten worden.
Ik koos ervoor ze in de oven te bakken.
Ik heb ze op een een bakplaat met bakpapier gelegd en volgens de aanwijzingen op de verpakking 20 minuten gebakken op 220 graden. Tussendoor heb ik ze niet omgedraaid.
Na twintig minuten waren de lekkerbekjes bij mij precies goed. Ze kwamen knapperig en goed gaar uit de oven.

Smaak
Toen ik de lekkerbekjes uit de verpakking haalde, rook ik duidelijk de geur van salt & vinegar. Eenmaal gebakken vond ik de smaak niet duidelijk terug komen. Er zit wel een subtiele salt & vinegar smaak aan, maar dit had van mij best een stuk sterker gemogen.
De vis smaakt verder prima. Het deegkorstje is lekker krokant en de vis is van goede kwaliteit.

Conclusie
De lekkerbekjes zijn makkelijk te bereiden. Ze kunnen direct uit de vriezer in de pan, frituur, oven of airfryer. De bereidingswijze staat duidelijk aangegeven op de verpakking.
Omdat ik echt voor de salt & vinegar smaak ging was ik toch een beetje teleurgesteld dat deze niet erg naar voren kwam.
Zou ik deze lekkerbekjes nog eens kopen? Waarschijnlijk wel. Hoewel de salt & vinegar smaak niet erg sterk naar voren komt, zijn de lekkerbekjes wel erg lekker. De vis is van goede kwaliteit en ze hebben een lekker krokant jasje.

Iglo lekkerbekjes 5