Smaaktest: Alpro Mild&Creamy ongezoet

Wie mij al wat langer volgt, weet misschien wel dat ik nogal gevoelig ben voor zuivelproducten. Vooral mijn huid kan erg heftig reageren wanneer ik zuivel eet.

Vooral voor yoghurt ben ik erg gevoelig, dus dat eet ik eigenlijk nooit meer. Ik gebruik het nog wel om mee te bakken of in een saladedressing, maar een bakje yoghurt heb ik in geen tijden meer gegeten. Tot nu dan, want ik mocht de nieuwe Mild & Creamy Naturel van Alpro uitproberen!

schaal yoghurt
Ik had al eerder soja yoghurt geprobeerd, maar die vond ik eigenlijk te zoet en daardoor niet echt naar yoghurt smaken. Yoghurt hoort naar mijn idee juist lekker zurig te zijn.
Deze nieuwe variant is ongezoet en volledig suikervrij. En deze smaakt dus gewoon naar echte yoghurt! Ik heb hem gegeten met stukjes appel en een beetje kaneel. Echt lekker!

Ingredienten
Je hoort regelmatig dat ‘gezonde’ producten eigenlijk helemaal niet zo gezond zijn als ze willen doen geloven. Ik was dus best nieuwsgierig naar wat er aan ingrediënten in deze Mild & Creamy zit.
Ik ga niet doen alsof ik verstand heb van toevoegingen en verborgen ingrediënten. Ik lees vaak wel de ingrediëntenlijst op producten om te kijken of ik suikers kan ontdekken, maar voor de rest weet ik er maar weinig van. De namen op de ingrediëntenlijst die mij  niet bekend voorkwamen heb ik daarom maar even gegoogeld. En voor zover ik kan nagaan zitten er geen ongezonde toevoegingen in. Erg fijn dus!
ingredienten voedingswaarde

Conclusie
Ik ben erg enthousiast! Ik geloof dat ik nu eindelijk iets heb gevonden wat mijn geliefde bakje yoghurt kan vervangen!
Volgens Alpro kan je Mild & Creamy ook in warme gerechten verwerken, dus dat ga ik zeker nog uitproberen.
Wat mij betreft een echte aanrader!
Alpro Mild & Creamy ongezoet is te krijgen in de supermarkt voor €2,29 (AH).

alpro