Simpele courgettesoep

Een soepje is altijd lekker en eigenlijk heel simpel op tafel te zetten. Deze courgettesoep is in minder dan een half uur gemaakt, heel erg lekker en nog gezond ook!

Ken je dat? Dat er groenten blijven liggen tot ze uiteindelijk in de prullenbak verdwijnen? In zulke gevallen is een soepje een goede (en gezonde) oplossing! Vorige week lag er een courgette op mijn groenteschaal die echt op moest.  Ui, knoflook en aardappel had ik nog in huis, dus heb ik als lunch een snel courgettesoepje gemaakt.

De soep is lekker vullend en iets romig door de aardappel. Je zou hem ook prima als avondmaaltijd kunnen eten met bijvoorbeeld wraps of een broodje erbij.
Voor een wat lichtere soep kan je de hoeveelheid aardappel halveren of  helemaal weglaten.

Simpele courgettesoep 2 Simpele courgettesoep 1

Simpele courgettesoep
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 2 flinke courgettes
  • 2 aardappels
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 liter groentebouillon
Bereiden:
  1. Snijd de courgette en aardappels in kleine blokjes
  2. Snipper de ui en hak de knoflook
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een (soep)pan en bak hierin de courgette, aardappel, ui en knoflook ca. 4 minuten.
  4. Voeg de Italiaanse kruiden toe en bak een minuutje mee
  5. Doe de bouillon erbij en laat een minuut of vijf koken tot de groenten zacht zijn
  6. Neem de pan van het vuur de soep met een staafmixer of in de blender tot hij glad is
  7. Lekker met een dot crème fraîche

Simpele courgettesoep 4