Het is alweer even geleden dat ik het nieuwste boek van Donna Hay toegestuurd kreeg. Het is echt weer een pareltje van een kookboek. Vol met briljante recepten en foto’s om van te watertanden.
Alle recepten zijn eenvoudig en zonder poespas, maar toch bijzonder. Een geniaal boek dus, wat echt niet op je boekenplank mag ontbreken!
Mevrouw Hay heeft er hier in ieder geval een grote fan bij!
Eigenlijk wil ik gewoon alle recepten uit het boek met je delen, maar ik denk niet dat de uitgever daar erg blij mee zou zijn. 😉
Ik moest er dus eentje kiezen en dat is deze rundvlees curry geworden.
Laat je niet afschrikken door de lijst met ingrediënten, deze curry is echt heel makkelijk te maken.
Het was voor mij de eerste keer dat ik zelf curry pasta maakte, en ik koop vanaf nu dus nooit meer curry pasta in de winkel!
Naast dat het gewoon leuk is om helemaal ‘from scratch’ je eigen curry te maken, is het ook echt veel lekkerder.
De curry zelf is ook zo gemaakt. Het is een kwestie van alle ingrediënten mengen, deksel op de pan en de oven doet de rest.
Oké, je moet drie uur geduld hebben tot het vlees gaar is, maar in die tijd heb je er eigenlijk geen omkijken naar.
De zure komkommer is trouwens wel echt een aanrader als bijgerecht. De curry is namelijk erg pittig.
Dat komt waarschijnlijk ook omdat ik de pittige variant pimentòn heb gebruikt. Mocht je dus pimentòn gaan kopen voor dit gerecht, dan zou ik met de milde variant beginnen. 😉
- 1 eetlepel mosterdzaad
- 2 eetlepels korianderzaad
- 2 theelepels komijnzaad
- 1 eetlepel pimentón (gerookt paprikapoeder)
- 2 rode chilipepers, grof gehakt
- 3 teentjes knoflook
- 30 gram verse gemberwortel, in plakjes
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 70 gram tomatenpuree
- 2 blikken tomatenblokjes
- 750 ml kippenbouillon
- 1 kilo rundersukade
- voor garneren: verse korianderblaadjes en papadums
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Rooster de mosterd-, koriander, en komijnzaadjes 2-3 minuten in een droge koekenpan
- Maal de zaadjes tot poeder in een kleine foodprocessor
- Voeg de pimentón, chilipepers, knoflook, gember, azijn en olie toe en draai alles tot een gladde pasta
- Doe de currypasta, tomatenpuree, tomatenblokjes en de bouillon in een grote ovenvaste pan en meng door elkaar
- Leg het vlees in de saus en zet het deksel op de pan
- Laat de curry in ongeveer drie uur gaar worden in de oven, of tot het vlees helemaal zacht is
- Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en roer weer door de saus
- Serveer de curry met basmatirijst, papadums en zure komkommer. Garneer met verse koriander.