Romige pastasaus met wodka

Pasta is altijd een goed idee! Als ik even geen inspiratie heb voor het avondeten wordt het eigenlijk altijd pasta.
Ik hou vooral van romige pasta sauzen. Deze versie met room en wodka is er eentje om je vingers bij af te likken!

Heel lang geleden heb ik eens pastasaus met wodka gegeten. Van het recept kon ik me alleen niet veel meer herinneren. Ik wist alleen nog dat er spekjes en wodka in voorkwamen, en dat ik het ontzettend lekker vond!
Daarom ben ik maar gewoon de keuken ingedoken en heb ik mijn eigen versie in elkaar gedraaid. En met succes!
Doordat je de wodka al aan het begin toevoegt vervliegt de alcohol tijdens het koken. Je kan deze pasta dus ook gewoon op tafel zetten  als er kinderen mee eten.
Er zitten niet veel groenten in de saus, maar een groene salade smaakt heerlijk bij deze pasta!

Pasta met romige wodkasaus 3 Pasta met romige wodkasaus 4

Pasta met romige wodkasaus
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 150 gram spekreepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 125 ml wodka
  • 500 gram tomaten passata
  • 100 ml slagroom
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • Snufje cayennepeper
  • 400 gram pasta
  • Basilicumblaadjes (voor garneren)
Bereiden:
  1. verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de spekreepjes hierin aan
  2. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak ca. 3 minuten mee
  3. Doe de wodka erbij en laat voor ⅔ inkoken
  4. Voeg de tomaten passata, slagroom, paprikapoeder en cayennepeper toe en laat op laag vuur pruttelen tot de saus de juiste dikte heeft. Breng de saus op smaak met zout en peper
  5. Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  6. Meng de gekookte pasta door de saus en garneer met de basilicumblaadjes

Pasta met romige wodkasaus 2

2 gedachten over “Romige pastasaus met wodka”

Reacties zijn gesloten.