Romige fettuccine met champignons en spinazie

Soms heb je gewoon behoefte aan comfort food. En wat is er dan lekkerder dan een groot bord romige fettuccine?

Echt gezond is deze pasta niet.
Ok, hij is vegetarisch en er zitten best veel groenten in.
Maar wat er ook in zit is boter, room en lekker veel kaas.
Een caloriebom dus, maar zo nu en dan mag dat best, toch?

Tip: Bak voor een niet-vegetarische versie wat spekreepjes mee met de champignons.


Romige fettuccine met champignons en spinazie
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 250 gram fettuccine
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 30 gram roomboter
  • 2 eetlepels bloem
  • 300 ml room
  • 2 handen geraspte Parmezaanse kaas
  • 400 gram gesneden kastanjechampignons
  • 100 gram verse babyspinazie
  • Handje peterselie, fijngesneden
Bereiden:
  1. Kook de fettuccine al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Verhit een klein beetje boter in een (saus)pan en fruit hierin de ui en de knoflook aan
  3. Draai het vuur laag en laat de rest van de boter zachtjes smelten in de pan bij de ui en knoflook
  4. Voeg de bloem toe en roer goed met een houten lepel zodat er geen klontjes ontstaan
  5. Giet daarna beetje bij beetje de room erbij en roer telkens tot het geheel gebonden is
  6. Herhaal dit tot alle room is opgenomen. Als de saus te dik blijft kan je een klein beetje water toevoegen
  7. Roer de geraspte Parmezaan door de saus, breng op maak met wat zout en zet even apart
  8. Bak ik een koekenpan de champignons tot ze lekker bruin zijn voeg ze samen met de spinazie toe aan de warme saus
  9. Als de spinazie geslonken is kan de gare pasta en de peterselie erbij
  10. Hussel alles goed door elkaar en serveer met versgemalen zwarte peper

Bewaren

Bewaren

Bewaren