Review: Vlees noch vis van Estée Strooker

Vorige week viel het nieuwe kookboek van Estée Strooker bij mij op de mat. De titel zegt het al: Vlees noch Vis staat vol met heerlijke vegetarische  recepten. Dat wil echter niet zeggen dat je vegetariër moet zijn om blij te worden van dit boek. Ik ben echt wel een vleesliefhebber, maar dit boek staat vol recepten waar het water me van in de mond loopt!

Over Estée
Estée ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor koken.
Op twintigjarige leeftijd won het ze eerste seizoen van MasterChef en sinds 2011 runt ze haar eigen restaurant ’t Amusement in Arnhem.  Bij 24Kitchen presenteert ze  haar eigen programma Vlees noch Vis en is ze co-host bij het programma De Gemakkelijke Maaltijd.

Vlees noch vis 4 Vlees noch vis 3
Het boek
In Vlees noch Vis staan 60 lekkere, frisse gerechten met groente en fruit in de hoofdrol. Het boek is verdeeld in handige categorieën: Koken voor visite, Vriendelijk prijsje, Variatie vol vitamine, Vegan for a day, Basisrecepten en Thematafels.
De recepten zijn allemaal goed te maken zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan. Bij alle recepten staan mooie, kleurrijke foto’s waar je spontaan trek van krijgt.
Naast recepten geeft Estée tips over budgetvriendelijk koken met groenten van het seizoen en het samenstellen van thematafels.

Vlees noch vis 2Vlees noch vis 1

Wat ik van het boek vind
Je hoeft echt geen vegetariër te zijn om enthousiast te worden van dit boek! Ik vind dit boek echt een inspiratiebron voor frisse en lichte maaltijden. Een aanrader, vooral met de lente en de zomer in aantocht.
Er is voor iedereen wel wat lekkers in dit boek te vinden. Veel salades, maar ook lekkere desserts, lunchgerechten, soep, dipsausjes en broodjes.

Welk recept kies jij?
Ik wil graag een recept uit Vlees noch Vis met jullie delen!
Omdat ik niet goed kan kiezen (teveel lekkers!) heb ik drie recepten uitgezocht. Laat me in de reacties hieronder weten welk recept jou het lekkerst lijkt. Het recept met de meeste stemmen komt eind volgende week op LMF! Ik benieuwd welke het gaat worden!

– Gevulde gepofte ui met amandel en Hollandse schapenkaas
– Auberginerolletjes in spicy tomatensaus
– Samosa’s met geitenkaas en rode biet

cover vlees noch visVlees noch Vis is voor €19,99 verkrijgbaar bij o.a. Bol.com.