Review: Miljuschka’s Food Trucks

Afgelopen maandag was het dan zover. In het Volkshotel in Amsterdam werd het eerste kookboek van Miljuschka Witzenhausen aan de pers gepresenteerd, en ik mocht daar bij zijn!

Voor het 24Kitchen-programma Miljuschka’s Food Trucks reisde Miljuschka wekenlang door Amerika om daar – in Texas, New York en Los Angeles – de streetfood cultuur te ontdekken.
Eenmaal terug in Nederland bezocht ze met haar eigen Food Truck festivals en evenementen voor het televisieprogramma 24Kitchen Food Truck Challenge.
Tijdens deze ervaringen deed ze de inspiratie op voor de heerlijke recepten die je in haar boek terugvindt.

Het boek
Na de boekpresentatie kregen alle gasten een goodybag met daarin onder andere Miljuschka’s kookboek mee naar huis. Tijdens de ruim twee uur durende treinrit terug naar Enschede heb ik onafgebroken zitten lezen. Wat een prachtig boek!
In het boek staan heerlijke streetfood recepten, afgewisseld met prachtige foto’s en verhalen over Miljuschka’s avontuur in de Verenigde Staten.
Normaal gesproken sla ik de verhaaltjes in kookboeken over en kijk ik eigenlijk alleen naar de recepten. Dit is het eerste kookboek dat ik echt van kaft tot kaft heb zitten lezen! Miljuschka schrijft zo vol passie over haar inspirerende ontmoetingen met de foodtruck eigenaren in de VS en het heerlijke eten dat ze daar geproefd heeft, dat het boek als vanzelf weg leest.
Foodtrucks_omslag_def.indd
De recepten
Het boek is handig ingedeeld per categorie (vlees, vis, vega, bijgerechten en zoet & drinks) en heeft voor elk wat wils. Zo heb je stoere, zware kost als bijvoorbeeld de ‘Shiner Monte Cristo’ (een driedubbele tosti gefrituurd in bokbier-beslag), maar ook lichtere gerechten als Mexicaanse ceviche met avocado en de ‘Mother Trucker Veggie Burgers’.
Ook als je van toetjes houdt zit je zeker goed met dit boek! Wat dacht je van whiskyroomijs met bacon en caramel… Of gefrituurde Oreo’s (alleen al voor dit recept zou je het boek moeten aanschaffen!).
Bij alle recepten staan mooie, kleurrijke foto’s waar het water je van in de  mond loopt en bij ieder gerecht vertelt Miljuschka waar de inspiratie voor het recept vandaan komt of waar ze het gerecht ontdekt heeft.

Conclusie
Miljuschka’s Food Trucks is een echte musthave voor iedereen die van lekker eten houdt. Ik ben in het hele boek niet één recept tegengekomen dat ik niet zou willen maken!
Naast heerlijke recepten en prachtige foto’s staat het boek vol met leuke verhalen over o.a. de roots van de streetfood cultuur en de extravagante food truck eigenaren die Miljuschka in Amerika heeft ontmoet.
Miljuschka’s Food Trucks is wat mij betreft een echte aanrader!

Miljuschka

Miljuschka’s Food trucks is vanaf nu te koop voor €19,95 bij o.a. Bol.com

Een gedachte over “Review: Miljuschka’s Food Trucks”

Reacties zijn gesloten.