Pompoensoep

Hmmmm! Pompoensoep!
Echt weer zo’n heerlijke herfstsoep. Lekker zoetig door de pompoen en de gember geeft een lekkere, warme smaak.
Naast dat deze pompoensoep heel erg lekker smaakt, is hij ook nog eens superslank en gezond!

Ook bij kinderen valt deze pompoensoep goed in de smaak. Mijn dochter dronk als dreumes al pompoensoep uit haar papfles! En door alle groenten die er in zitten krijgen je kinderen zo ook nog eens makkelijk hun vitamientjes binnen!

Ik vind pompoensoep het lekkerst met een schep zure room of crème fraîche erin. Een scheutje room is ook erg lekker.
Het recept voor deze pompoensoep is vegetarisch. Houdt je wel van vlees, serveer hem dan eens met uitgebakken spekjes!

Pompoensoep
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 6-8
Ingrediënten:
  • 1 kg pompoen in blokjes van ca. 1,5x1,5 cm
  • 1 winterwortel, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, gesneden
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • Stukje gember van ca. 1 cm, gehakt
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 liter groentebouillon (van twee tabletten)
  • 1 laurierblaadje
  • Olijfolie
Bereiden:
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan
  2. Bak hierin de pompoen, wortel, bleekselderij, ui, knoflook en gember ca. 5 minuten
  3. Voeg de kurkuma toe en bak even mee
  4. Voeg de bouillon en de laurier toe en laat zachtjes koken tot de groenten zacht zijn (ca. 30 min.)
  5. Verwijder de laurier en pureer de soep met een staafmixer
  6. Breng op smaak met peper en zout

 

pompoensoep 2

Een gedachte over “Pompoensoep”

Reacties zijn gesloten.