Pittige sriracha kip uit de crockpot

Ik wilde al een tijdje iets doen met sriracha saus. Toen ik een tijdje geleden en flesje in de supermarkt tegenkwam heb ik het meegenomen, maar ik had er nog niet mee gekookt. Het is een vrij pittig goedje, dus niet echt geschikt voor als de kinderen mee eten. Nu gingen de kinderen een nachtje logeren bij opa en oma, dus heb ik mijn flesje sriracha saus tevoorschijn gehaald om er iets lekkers mee te maken!

Ik wilde er een makkelijk gerechtje van maken, dus de slowcooker gebruiken leek me wel een goed plan.
Het is een heel simpel recept, met eenvoudige ingrediënten, maar de smaak is echt heerlijk! Vooral als je de kip garneert met een beetje koriander en wat limoensap!

Paul en ik hebben de kip gegeten met basmatirijst. Van de overgebleven kip heb ik ’s avonds quesadilla’s gemaakt met cheddar kaas en wat korianderblaadjes. Deze sriracha kip is ook heel lekker op een broodje met wat blokjes avocado, in een wrap of taco en zelfs als pizza topping. Je zult in ieder geval niet snel met restjes blijven zitten!

Meer info over sriracha saus vindt je hier.

Pittige sriracha kip uit de crockpot 3 Pittige sriracha kip uit de crockpot 4

Pittige sriracha kip uit de crockpot
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 4 kipfilets (kip uit de diepvries hoef je niet eerst te ontdooien)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels sriracha saus
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 flinke eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • sap van 1 limoen + extra partjes limoen voor serveren
  • wat gescheurde korianderblaadjes, voor garneren
Bereiden:
  1. Leg de kipfilets in hun geheel in de crockpot
  2. Voeg de ui en knoflook toe
  3. Meng in en kommetje de sriracha saus, ketchup, suiker en azijn en giet het mengsel over de kip
  4. Laat de kip in 4-5 uur gaar worden op de lage stand of in ca. 3 uur op de hoge stand
  5. Trek de gare kip met een vork uit elkaar en voeg de limoensap toe
  6. Beng op smaak met een beetje zout en peper
  7. Lekker met (basmati)rijst en korianderblaadjes

Pittige sriracha kip uit de crockpot 2