Pastasalade met kip, pesto en haricots vers

Pastasalade kan altijd! Natuurlijk bij de barbecue of gourmet, maar ook als lunch of avondmaaltijd met een stukje knapperig stokbrood.
Vooral in de zomer eet ik graag salade als avondeten.

Pastasalade 3

Door de pesto en de geschaafde Parmezaanse kaas krijgt deze salade echt een Italiaans tintje.
Het is wel belangrijk dat je voor deze pastasalade verse pesto gebruikt. Pesto uit een potje is gewoon niet lekker en dat is echt zonde van deze heerlijke salade.
Je hoeft de pesto niet perse zelf te maken. In de meeste supermarkten en op de markt kun je verse pesto vinden.
Wil je wél zelf pesto maken, dan vind je hier het recept!

Pastasalade 4

Pastasalade met kip, pesto en haricots vers
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-6
Ingrediënten:
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 2 kipfilets
  • 400 gram farfalle (of andere pasta)
  • 150 gram haricotsvers
  • 1 klein uitje, fijn gesnipperd
  • 4 eetlepels verse groene pesto
  • 250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 2 handjes rucola
  • 50 gram pijnboompitjes, geroosterd
  • geschaafde Parmezaanse kaas (voor garneren)
Bereiden:
  1. Breng een pan water met het bouillonblokje aan de kook en kook hierin de kipfilets in ca 20 minuten gaar
  2. Neem de kip uit het water, laat een beetje afkoelen en snijd in stukjes
  3. Halveer de haricots vers en kook ze in vijf minuten beetgaar
  4. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ui hierin op laag vuur heel even aan (ca. 1 minuut)
  5. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente in een ruime pan
  6. Giet af in een vergiet en doe terug in de pan
  7. Voeg de ui, haricot vers, kipfilet en pesto toe en schep goed om
  8. Laat het geheel tien minuten afkoelen en meng er dan de tomaatjes, rucola en pijnboompitten doorheen
  9. Laat de salade in de koelkast koud worden
  10. Bestrooi de salade voor het serveren met geschaafde Parmezaanse kaas

Pastasalade 2