Ovenschotel met vis en prei

Dit is al een oud recept dat mijn ouders vroeger maakten.
Ik heb het iets aangepast en er mijn eigen (budget) versie van gemaakt.
In het originele recept wordt kabeljauw gebruikt. Omdat kabeljauw nogal duur is vind ik het eigenlijk zonde om het in een ovenschotel te gebruiken. Voor dit recept gebruik ik daarom gewoon blokken koolvis uit de diepvries. Je hoeft de vis niet eerst te ontdooien, maar kan hem direct uit de diepvries in de ovenschaal leggen.

Deze ovenschotel met vis en prei is een low carb gerecht, en voldoende voor twee personen. Wanneer je er aardappels bij eet kan je er met z’n vieren van eten.
Ovenschotel met vis en prei 3

Ovenschotel met vis en prei
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2-4
Ingrediënten:
  • 2 grote preien
  • 200 gram crème fraîche
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • snufje knoflookpoeder
  • 400 gram vis uit de diepvries
  • flinke hand belegen geraspte kaas
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Was de prei en snijd in halve ringen
  3. Verhit wat boter of olie in een hapjespan en bak de prei hierin even aan
  4. voeg de kerrie, knoflookpoeder en crème fraîche toe en roer goed door
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Leg de bevroren stukken vis in en ovenschaal en verdeel het prei mengsel erover
  7. Bestrooi met de geraspte kaas en laat in ca. 30 minuten gaar worden in de oven

Ovenschotel met vis en prei 2

3 gedachten over “Ovenschotel met vis en prei”

  1. Echt lekker, ik heb verse kabeljauw gebruikt waardoor het gerecht niet zo vochtig was.

  2. Dit lijkt mij een heerlijk gerecht! Komt er niet veel vocht uit de vis?

    Groeten Trijntje

    1. Hoi Trijntje,
      Het is inderdaad heel erg lekker!
      Als je blokken diepvries vis gebruikt komt er inderdaad wel wat vocht uit.
      Het vocht kan je opnemen met wat keukenpapier. Gewoon de ovenschaal wat schuin houden en met een prop keukenpapier het vocht opdeppen.
      Laat je me weten of je heb recept gaat proberen?

Reacties zijn gesloten.