Uit de oude doos #1: Ovenschotel met vis, tomaat en kappertjes

Van mijn moeder kreeg ik een tijd geleden een oude doos met honderden oude receptenkaartjes. Echt een schatkistje vol met ouderwetse recepten.

Het leek me leuk deze oude recepten in een nieuw jasje te steken en zo ontstond het idee voor een nieuwe rubriek: ‘Uit de oude doos’.
Het eerste recept dat ik in een modern jasje heb gestoken is deze ovenschotel met griet, tomaat en kappertjes.

Veel heb ik niet aan het originele recept veranderd.
De griet heb ik vervangen door pangasius. Je zou ook zeewolf, kabeljauw of andere stevige witte vis kunnen nemen (Ik zou zeggen, gebruik wat er in de aanbieding is!) 😉
Voor de rest heb ik eigenlijk alleen de verhoudingen van de ingrediënten een beetje aangepast en een teentje knoflook toegevoegd. Resultaat: een super lekkere, snelle en gezonde ovenschotel. Absoluut een blijvertje!
Uit de oude doos: Overnschotel met vis, kappertjes en tomaat
Voor het  fotograferen van de recepten voor ‘Uit de oude doos’ mag ik van Cookinglife.nl het nieuwe Antoinette servies van Cosy&Trendy  gebruiken (Yay!!!).
Het is een prachtig, modern servies dat is gebaseerd is op traditioneel servies uit grootmoeders tijd. Ouderwets in een nieuw jasje dus, net als de recepten uit mijn moeders ‘schatkistje’.
Het servies is supermooi en heel fotogeniek. Je zal het dus nog vaak voorbij zien komen op LMF!

Uit de oude doos: Overnschotel met vis, kappertjes en tomaat Uit de oude doos: Overnschotel met vis, kappertjes en tomaat

Uit de oude doos: Ovenschotel met vis, tomaat en kappertjes
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 4 pangasiusfilets
  • 4 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • olijfolie
  • citroensap
  • alufolie
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal licht in
  2. Leg de visfilets naast elkaar in de ovenschaal
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui tot hij glazig ziet
  4. Voeg de gehakte knoflook toe en bak een minuutje mee
  5. Doe de blokjes tomaat erbij in de pan en laat op lag vuur pruttelen tot de tomaat zacht is geworden, ca. 5 minuten
  6. Schep de kappertjes en peterselie door het tomatenmengsel en breng op smaak met peper en zout
  7. Verdeel het mengsel over de tilapia filets en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie
  8. Laat de vis in 20-25 minuten gaar worden in de oven
  9. Besprenkel voor het serveren met citroensap en wat extra peterselie

Uit de oude doos: Overnschotel met vis, kappertjes en tomaat

Dit artikel is een samenwerking met Cookinglife.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren